Statistikken som knuser mytene om Manchester United

Her er statistikken Manchester United-fansen kan dra frem neste gang de diskuterer fotball med Liverpool, Chelsea eller Arsenal-supportere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Under ledelse av den legendariske manageren Sir Alex Ferguson sikret Manchester United seg hele 13 ligatitler fra 1992 til 2013.

Etter at Ferguson ga seg har imidlertid Manchester United ikke vært i nærheten av å vinne ligaen, men denne sesongen øyner fansen et håp med meritterte José Mourinho som sjef.

Da Sir Alex Ferguson var sjef var det imidlertid to ting fans fra rivaliserende fans som Liverpool og Chelsea nær sagt «alltid» brukte mot Manchester United i diskusjoner:

1) – Manchester United fikk «alltid» straffespark som ga dem seieren

2) – Manchester United scoret «alltid» vinnermålene på overtid, eller i såkalt Fergie-Time.

Nå viser en ny, offisiell Opta-statistikk at begge disse påstandene er feil.

Ifølge The Mirror er det faktisk Liverpool som har fått flest straffespark i Premier League siden ligaen skiftet navn i 1992.

Samtidig er Liverpool det laget som har avgjort flest kamper i den såkalte «Fergie Time».

Her er statistikken:

Flest straffespark i Premier League siden 1992:

1. Liverpool, 137
2. Arsenal, 129
3. Manchester United, 123
4. Chelsea, 122
5. Newcastle, 114

Flest overtidsseire i Premier League siden 1992:

1. Liverpool, 28
2. Arsenal, 21
3. Chelsea, 20
4. Everton, 19
5. Manchester United, 18

– Glad for å avgjøre i Fergie Time!
Uansett, etter Manchester Uniteds overtidsseier mot Hull trakk José Mourinho frem gleden av å avgjøre kamper i «Fergie Time».

– For mange, mange år kalte fansen det for Fergie Time. Ferguson er en så stor legende i denne klubben, og jeg er mer enn glad for å si at vi avgjorde i Fergie Time, sa Mourinho til klubbens hjemmeside.

Manchester United står med tre strake seire i sesongåpningen. Neste motstander er byrival Manchester City, som også har startet sesongen med full pott. Oppgjøret spilles 10. september og sendes direkte på TV 2 Sumo og TV 2 Premium kl. 13.30