Se hva som dukket opp utenfor kjøpesenteret

Dette er tøffe saker!

Ingen tvil: Denne camperen skiller seg ut på parkeringsplassen! Foto: Jon Torjus Alten.
Ingen tvil: Denne camperen skiller seg ut på parkeringsplassen! Foto: Jon Torjus Alten.

Markedet for tøffe bobiler og campere er i vekst. Noen tar den helt ut og kjøper digre farkoster man kan forsere en ørken med. Andre nøyer seg med noe litt mindre – men som også skiller seg ut.

Ett eksempel på sistnevnte fikk Jon Torjus Alten øye på forleden. Han jobber som driftansvarlig på Stokke senter i Stokke i Vestfold og er også fotograf for TV 2. Jon Torjus var på jobb da en svært spesiell bil svingte inn på parkeringsplassen ved kjøpesenteret:

Kjøre til Nordkapp

– Det var en Mercedes Geländewagen, med et bobil-lignende utseende. Kjørt av et ungt par fra Bayern. De fortalte villig vekk at de kom fra Tyskland og skulle bruke to-tre uker opp til Nordkapp. Reisen skulle gå litt i hvert av landene, både nordover og sørover etter Nordkappbesøket, Norge, Sverige og Finland, forteller Jon Torjus.

Alt bak forsetene i bilen var fjernet. Så var det montert på en campermodell, fra 2016. Fjærene var forsterket og bakkeklaringen kunne også justeres.

Reservehjul og ekstra oppbevaringskasser på taket kommer godt med når plassen er begrenset. Foto: Jon Torjus Alten.
Reservehjul og ekstra oppbevaringskasser på taket kommer godt med når plassen er begrenset. Foto: Jon Torjus Alten.

Sjekk denne! Egentlig er det en varebil...

Alle fasiliteter

– Disse camperne kan man få bestilt til alle formål og innredet etter kundens ønske. De mest vanlige camperne brukes til jakt, i Forsvaret, som ambulanse i krevende terreng – eller til feriebruk. Interiøret i denne bilen er stilfullt i hvitlakket folie, med smarte push-in/pull-out håndtak og masse fine overskap, med alle fasiliteter som innbygget microovn, kjøleskap med fryseboks, TV, dobbeltseng som man vipper ned. De rynket litt på nesa da de fortalte at man hadde også muligheten for et lite toalett, forteller Jon Torjus og legger til:

– For å komme inn feller man ut og ned en trapp, og vipper opp en luke over. Eller man kan gå inn fra bilens kupé mellom forsetene og rett inn camperen.

Perfekt når du vil skille seg LITT ut på campingplassen...

Heve taket

Han fikk ikke ta bilder innvendig, men ble imponert over hvor mye bilen rommer:

– Kjøkkenet har nedfellbare kokeplater og stekeovn. Dette kan lett gjøres om til benkeplass ved å vippe en benkeplate over kokeplatene, akkurat som på vanlige campingvogner/bobiler. Oppvarmingen går via bilens egen diesel- og Webasto-system, og bilen har ekstrautstyr som LED-lyskastere oppe foran på takgrinda. Den fungerte forresten som lasteplass til f.eks reservehjul og noen ekstra oppbevaringskasser i aluminium, som vist på bildet.

– Andre fasiliteter er at man kan heve taket, slik at man får en ståhøyde på ca 195 cm og det er fullt mulig å få fortelt tilpasset denne modellen, avslutter Jon Torjus.

Sjekk tøffingen: Bobil for de virkelig krevende turene

De utvendige målene er kompakte, men bilen er likevel svært innholdsrik. Foto: Jon Torjus Alten
De utvendige målene er kompakte, men bilen er likevel svært innholdsrik. Foto: Jon Torjus Alten

VW Camper, denne har blitt en liten legende