Kake laget med hagens herligheter

Nå bugner det av frukt og bær i norske hager. Hva er vel ikke bedre enn å lage en nydelig kake av herlighetene. Wenche har plukket plommer i sin egen hage i Lommedalen og viser deg hvordan man kan lage en lekker plommekake med nøttetopping.

Smurt springform 22/24 cm, bunnen dekket med bakepapir

Dette trenger du:

  • 500-600 g modne plommer
  • 2-3 ss brunt sukker
  • 1 ts kanel

Deig:

  • 175 g mykt smør
  • 175 g sukker (jeg bruker like deler hvitt og brunt sukker)
  • 4 store egg(ev 5 små egg)
  • 175 g hvetemel eller fibramel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • Finrevet skall av ½ sitron (kan sløyfes)

Nøttetopping

  • 50 g hakkede valnøtter, hasselnøtter eller pistasj nøtter, gjerne en blanding
  • 50 g kaldt smør
  • 50 g brunt sukker
  • 50 g hvetemel
  • 1 ½ ts kanel
  • ¼ ts malt nellik ev kardemomme

Varm stekeovnen til 170 gr.

Slik gjør du:

Del plommene i to, ta ut steinene, og del plommekjøttet i litt store båter (hver plomme deles i fire båter), dryss med sukker og kanel.

Visp smør og sukker luftig, visp inn ett og ett egg og vend inn siktet mel, bakepulver, vaniljesukker og revet sitronskall.

Fordel deigen i formen. Legg over plommene og trykk dem lett ned i deigen.

Smuldre sammen de hakkede nøttene sammen med smør, sukker, hvetemel og krydder og fordel over kaken.

Stek på nederste rille i varm stekeovn i ca 1 time, blir kaken mørk på toppen legg over et bakepapir.

Avkjøl kaken i formen. Server med is, krem, vaniljekrem eller vaniljekesam.

(Tips: plommer kan byttes ut med faste epler eller pærer i båter)