Fotballryktene: – Mourinho vil hente to forsvarsspillere

Og Arsenal har ikke gitt opp Antoine Griezmann.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er mandag og vi er inne i årets mest spennende uke.

For onsdag er den berømte deadline day. Dagen det skjer mest på overgangsfronten hele året.

Men erfaringsmessig skjer det mer enn nok i dagene før pvergangsvinduet stenger også.

En som ser ut til å få noen hektiske dager er Jose Mourinho. Manchester United-manageren skal forsterke forsvaret sitt, og har to navn på handlelisten sin. Ifølge Daily Record er det Southamptons veteran Jose Fonte og den anvendelige Monaco-spilleren Fabinho som er ønsket på Old Trafford.

En annen spiller som kan være på vei til Manchester United er Sheffield Uniteds unge angriper Dominic Calvert-Lewin, skriver Daily Mail. 19-åringen har bare et innhopp på sju minutter i ligacupen for Sheffield United denne sesongen, men imponerte på utlån til Northampton forrige sesong. Det skal ha vært nok til å overbevise Mourinho om at han er en kar for fremtiden.

Mourinho har gjort en annen signering for fremtiden. For søndag signerte han den 30 år gamle juniortreneren Kieran McKenna fra Tottenham. McKenna kom i sin tid til White Hart Lane som spiller, men en hofteskade gjorde at han måtte legge opp. Daily Mail skriver at han skal erstatte Paul McGuinness, som forlot Manchester United i februar.

En som neppe spiller for Manchester United denne sesongen er Bastian Schweinsteiger. 32-åringen er stemplet som så ubrukelig av Mourinho at han ikke en gang kan trene med A-laget. I forrige uke uttalte tyskeren at han ikke kommer til å spille for andre klubber i Europa, noe som gjør at det er to mulige utfall på karrieren hans. Enten hever han lønn mens han trener for seg selv i Manchester ut kontraktstiden eller så fortsetter han karrieren på et annet kontinent. Nå skriver Sports Illustrated at Chicago Fire ønsker å hente Schweinsteiger til USA når overgangsvinduet i MLS åpner igjen i januar.

Antonio Conte har ikke vært like ivrig på overgangsmarkedet som sine forgjengere i managerstolen på Stamford Bridge. Men det kan se ut til at italieneren har spart pundsedlene til siste uken av overgangsvinduet. For Daily Mirror skriver at Chelsea har fått et åpningsbud på James Rodriguez avvist av Real Madrid. Men Real Madrid-president Florentino Perez skal ikke være uvillig til å selge dersom budet økes betraktelig.

Marcos Alonso ble aldri noen suksess i Bolton, men det skremmer ikke Conte. For i Fiorentina har spanjolen gjort det bra. Såpass bra at Chelsea vil betale nærmere 230 millioner kroner for å gi ham en ny sjanse i England, skriver Marca.

Midtforsvaret til Chelsea er for lengst forbi «best før»-datoen i nakken, men Conte har likevel ingen planer om å slippe yngre gutter til. Kurt Zouma fikk sitt gjennombrudd forrige sesong, og mange hadde trodd at den 21 år gamle franskmannen er den Conte skulle satse på. Men i stedet kan han nå være på vei bort. For Daily Mail skriver at Chelsea-manageren vurderer seriøst å la Zouma dra til Schalke 04 på et års lån.

En annen som kan være på vei ut av Stamford Bridge på lån er Loic Remy. Crystal Palace hentet Christian Benteke fra Liverpool for en drøy uke siden, men vil gi belgieren litt støtte på topp. Sky Sports skriver at Remy er svært nær ved å gå på lån for resten av sesongen.

På Selhurst Park kan han bli lagkamerat med James McCarthy. 25-åringen har vært blant Evertons beste spillere de siste sesongene, men virker ikke å være i Ronald Koemans planer. Nå har han gitt beskjed om at han ikke gidder å sitte på benken lenger, og Crystal Palace skal være villig til å love ham spilletid, melder Daily Mirror.

Lørdag gikk Arsene Wenger så langt som det er mulig å gå uten å bekrefte at Shkodran Mustafi og Lucas Perez er klar for Arsenal. Alt tyder på at duoen blir presentert tirsdag. Kjøpene er forlengst stemplet som panikkhandling, og ingen forventer mer handling fra Gunners-sjefen. Men Tutto Mercato Web er av en annen oppfatning. De hevder nemlig at Wenger har kommet med et bud på den paraguayanske midtbanespilleren Miguel Almiron, som spiller for argentinske Lanus. Budet ble avvist, men Arsenal skal ikke ha gitt opp å hente 22-åringen før overgangsvinduet stenger.

Og når først Wenger har åpnet lommeboken, så kan det se ut til at pundsedlene sitter løst. For Daily Star hevder at The Gunners ikke har gitt opp håpet om å få Antoine Griezmann til klubben. Men EMs toppscorer skal først komme som en vitamininnsprøytning i januar. Det skal være mer enn nok penger i banken til å løse ut utkjøpsklausulen hans med Atletico Madrid, men franskmannen er neppe tilgjengelig i dette overgangsvinduet.

Mathieu Flamini fikk ikke fornyet tillit i Arsenal i sommer, og står fritt til å signere for den klubben han vil. Og nå kan det se ut til at det blir en retur til Italia for 32-åringen. Sportitalia melder at Roma og Torino er begge i forhandlinger med midtbanespilleren, skriver Metro.

Isfronten mellom Jürgen Klopp og Daniel Sturridge ser ut til å bli sterkere og sterkere, derfor kommer det kanskje ikke som noen overraskelse at Klopp har følere ute etter en ny angriper. Futebol da Gaucha melder nå at Liverpool skal ha kommet med et bud på 325 millioner kroner for OL-vinneren Luan. Gremio har også uttalt at de slett ikke er uvillig til å la 19-åringen gå dersom de får et bud som passer dem.

Lazar Markovic ble hentet til Liverpool med forhåpninger om at klubben hadde hentet en fremtidig verdensstjerne. Men 22-åringen slo ikke til i sin første sesong og forrige sesong tilbrakte han på lån hos Fenerbahce. Det er lite trolig at det blir så mye mer tillit denne sesongen. The Sun skriver at Liverpool gjerne vil leie serberen ut også denne sesongen, og både AC Milan og Schalke 04 er interessert.

En klubb som ser ut til å få noen hektiske dager er West Bromwich Albion. Daily Star skriver at de er svært nær ved å sikre seg Malagas midtbanespiller Ignacio Camacho. 26-åringen vil koste i overkant av 160 millioner kroner. Noe som vil bli ny klubbrekord.

For alt tyder på at Nacer Chadli blir WBAs dyreste spiller gjennom alle tider, frem til eventuelt Camacho blir klar. For klubben ble søndag enig med Tottenham om en overgangssum på 140 millioner kroner for kantspilleren. Nå gjenstår bare en medisinsk test og spillerens egen signatur før han er klar, skriver Daily Telegraph.

En annen angriper som kan være på vei ut stadionporten på White Hart Lane er Son Heung-min. Sørkoreaneren ankom Nord-London til enorme forventninger i fjor sommer. Men selv om han scoret noen viktige mål, så levde han aldri opp til forventningene. I Tyskland har han fortsatt et stort navn, og nå skriver Bild at Wolfsburg har lagt inn et bud på nærmere 280 millioner kroner for angriperen. Men dersom Tottenham velger å cashe inn på 24-åringen, så vil også Everton og Leicester ha et ord med i laget.