BEKREFTET MEDISINBRUK: Langrennssjef Vidar Løfshus bekreftet overfor TV 2 at astmamedisiner ble benyttet til medisinering av luftveier hos langrennsløpere.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
BEKREFTET MEDISINBRUK: Langrennssjef Vidar Løfshus bekreftet overfor TV 2 at astmamedisiner ble benyttet til medisinering av luftveier hos langrennsløpere. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: Roald, Berit

Norsk langrenn kan bli gransket av utenlandske eksperter

Langrennskomiteen vil ha uavhengige personer til å lede gransking.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det kan etter det TV 2 forstår bli aktuelt å trekke inn utenlandske eksperter i granskingen av medisinbruk i norsk langrenn. Det er allerede klart at Antidoping Norge blir med på dette arbeidet.

I formiddag møtes Langrennskomiteen i Norges Skiforbund, som har ansvaret for hvordan gjennomgangen skal skje.

– Det er naturligvis helt avgjørende for oss at denne gjennomgangen gjennomføres og ledes av personer som ikke på noen måte er tilknyttet Norges Skiforbund, for å sikre at det gjøres uavhengig og troverdig, sier leder i langrennskomiteen Torbjørn Skogstad.

Bakgrunnen for granskingen er TV 2s avsløring om at friske løpere skal ha blitt tilbudt astmamedisin før løp. I tillegg har det i lengre tid vært flere som har hevdet at det er utstrakt bruk av astmamedisin i norsk langrenn.

– Mandat og sammensetning må vi komme tilbake til, sier Torbjørn Skogstad.

Skogstad understreker at det utover en anonym kilde som har uttalt seg i TV 2 ikke foreligger noen ytterligere informasjon som bekrefter påstandene.

– Selv om disse påstandene er fremsatt anonymt uten noen detaljer vi kan forholde oss til, er det behov for at alle forhold knyttet til medisinering avklares åpent og tydelig, sier Skogstad.

I tillegg til Skogstad består Langrennskomiteen av Nils Kristian Nakstad, Sissel Sveen Frogner, Kari Mørkved Sylten, Marthe Kobbersletten Jensen og Sindre Bergan.