Røymark og Zucca med hver sin scoring da Norge valset over Østerrike

Norge tok enkelt sin andre seier på to dager mot Østerrike.

Norges ishockeylandslag fikk en god oppkjøring til OL-kvalifiseringen kommende uke. Østerrike ble slått klart også søndag.

Etter 6-1 lørdag ble det 6-2 søndag for et norsk lag som under Petter Thoresens ledelse skal konkurrere med Kasakhstan, Italia og Frankrike om en OL-billett.

Norge tok ledelsen i slutten av en tam første periode. Ken Olimb var sist på pucken etter forarbeid av bror Mathis og Jonas Holøs. Samme trio fikk målpoeng på 2-0-målet halvveis i midtperioden, med Mathis Olimb som scorer, men det var en uheldig østerriker som sendte pucken i eget mål.

Martin Røymark økte ledelsen til 3-0 da han viste besluttsomhet og kriget inn en retur.

Se scoringen og høydepunkter i videovinduet øverst!

Østerrike kviknet til i 3. periode og reduserte to ganger, men Norge avsluttet best. Mats Zuccarello punkterte kampen med 4-2, Mathias Trettenes økte etter å ha stjålet pucken på blålinjen, før Niklas Roest satte punktum med et straffeslag.

Utvisningen i forbindelse med straffeslaget medførte at Norge gikk til det avtalte forlengningsspillet i fire mot tre (i stedet for tre mot tre), uten at det hjalp. Sondre Olden ga bort pucken, og Markus Schlacher kontret inn 1-0 for Østerrike.