Haitam Aleesami og Palermo spilte uavgjort mot Inter. Mandag er han på plass når landslaget samles på Ullevaal før landskamper mot Hviterussland og Tyskland. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Haitam Aleesami og Palermo spilte uavgjort mot Inter. Mandag er han på plass når landslaget samles på Ullevaal før landskamper mot Hviterussland og Tyskland. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: Nesvold, Jon Olav

Landslagsaktuelle nordmenn viste seg frem

Haitam Aleesami og Palermo var nær å ta skalpen til Inter, mens Magnus Wolff Eikrem satte rekord i Allsvenskan.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Både Haitam Aleesami og Magnus Wolf Eikrem var søndag kveld i aksjon for sine respektive lag i italiensk og svensk fotball.

Haitam Aleesami og hans Palermo fikk med seg 1-1 og ett poeng fra en vanskelig bortekamp mot Inter i Milano.

Andrea Rispoli sendte bortelaget i ledelsen med et skudd som gikk via Inters Davide Santon tre minutter etter hvilen, men da det gjensto 18 minutter utlignet Mauro Icardi for Inter. Hjemmelaget presset på for seier i avslutningsminuttene, men fant ikke nettmaskene igjen.

Akkurat som i tapet for Sassuolo i serieinnledningen, spilte Aleesami hele kampen for Palermo. Den norske backen pådro seg et gult kort i første omgang.

Inter har fått en svak start på sesongen med sin nye trener Frank de Boer. Storklubben tapte serieåpningen mot Chievo 0-2 forrige helg og står dermed med ett poeng, akkurat som Palermo.

– Det er bra for meg å score som spiss, men det er ikke bra når vi ikke vinner. Vi skapte mange sjanser i første omgang, men vi klarte dessverre ikke å score, sier Icardi, som ble toppscorer i Serie A i 2014/15- sesongen.

Milano-klubben har fått kinesiske eiere og har vært aktiv på overgangsmarkedet denne sommeren. Blant annet sikret klubben seg nylig OL- og EM-vinnerne Gabriel og Joao Mario.

Eikrem ble historisk

Ifølge Magnus Wolff Eikrems svenske klubb Malmö ble 26-åringen historisk da han noterte seg for sin 15. målgivende pasning denne sesongen i 1-0-seieren mot Sundsvall søndag.

– Ingen har slått flere målgivende pasninger på en sesong siden man begynte å føre statistikk i 2001, skriver klubben på Twitter etter 1-0-seieren mot Sundsvall.

Den tidligere Molde-spilleren slo innlegget da den tidligere Vålerenga-spissen Vidar Örn Kjartansson headet inn det avgjørende målet etter 64 minutter.

– Den målgivende pasningen ble slått – selvfølgelig – av Eikrem, skrev klubben etter scoringen som sikret Malmö tre nye poeng og fortsatt tabelltopp i Sverige.

Eikrem var ikke en av Per-Mathias Høgmos utvalgte da den norske landslagssjefen tok ut troppen til VM-kvalifiseringskampen mot Tyskland. Det skjønte de lite av i vårt naboland.

– Jeg spurte ham hvorfor han ikke ble tatt ut, men han visste ikke. Jeg synes at han har gjort det så bra at han i det minste bør være en de titter på. Jeg synes det er litt trist for Magnus, men landslagssjefen har sikkert mange gode spillere, sa trener Allan Kuhn til Expressen etter uttaket.

Men med forfall fra Valon Berisha, Pål André Helland og Vegard Forren, er det likevel håp for 26-åringen om å bli tatt ut når landslaget møtes mandag.

TV 2 vet at erstattere diskuteres søndag kveld, og der er Wolff Eikrem sannsynligvis ett av navnene som drøftes.

NTB/TV 2