Moa-dobbel senket Odd

Den tidligere landslagsspissen senket Odd med to perler.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Odd - Vålerenga 1-2

Moa og Vålerenga hadde gått seks kamper uten tap før møtet med medaljekandidaten Odd. Den tidligere landslagsspissen viste frem gammel klasse, da han senket Odd med to vakre scoringer i søndagens oppgjør. En brassescoring på tampen av første omgang og en følsom flikk i andre omgang var nok til å senke Odd på Skagerak Arena.

– Det var veldig deilig og fullt fortjent med tre poeng. Gutta på laget var overrasket over at denne gamle kroppen kunne få til noe sånn, sier Moa om brassescoringen.

Odd-keeper Sondre Rossbach vartet opp med flere gode redninger i den første omgangen, men på overtid kom han til kort da Henrik Kjelsrud Johansen avsluttet fra skrått hold. Rossbach reddet, men klarte ikke holde ballen i fast grep. Returen falt ned til Moa, som brassesparket ballen i mål fra kort hold.

– Moa er litt heldig som får den returen, men han avslutter på vakkert vis, sa TV 2s ekspertkommentator Egil "Drillo" Olsen.

Brassescoring fra Moa

Se alle høydepunktene i videovinduet øverst i saken.

Like etter hvilen var det en annen tidligere norsk landslagsspiller som viste seg frem. Espen Ruud dundret løs på frispark fra omtrent 28 meter. Skuddet gikk via muren og fikk en retningsforandring, som gjorde at VIF-keeper Marcus Sandberg måtte se skuddet gå i mål bak seg.

Odd svarer umiddelbart etter pause

Men Moa hadde mer å by på. Etter 64 minutter spilte Ghayas Zahid fri Simen Juklerød på venstrekanten, og midtbanespilleren slo et lavt innlegg mot førstestang. Moa kom seg foran Odd-forsvareren og flikket ballen i mål over Rossbach.

– Det er et lite kunststykke å sette den sjansen. Den var langt fra ferdigscoret, sa Drillo, om det som var 30-åringens femte Tippeliga-mål for sesongen.

Moa med klassescoring for Vålerenga

Kort tid etter scoringen fikk Fredrik Nordkvelle muligheten til å utligne, men skuddforsøket gikk i tverrligger. Og vertene fikk flere store muligheter på tampen av omgangen. Både Jone Samuelsen og Olivier Occéan kunne utlignet for Odd, men Vålerenga holdt unna. Den canadiske spissen ropte også på straffe i en duell med Jonatan Tollås Nation, men dommer Edvardsen vinket spillet videre.

Tolv minutter før slutt hadde Moa en gyllen mulighet til å score sitt tredje for kvelden, men avslutningsforsøket fra tolv meter gikk høyt over mål.

Der bør Moa score sitt tredje for kvelden

I kampens 87. minutt fikk vi en ny straffesituasjon, da Odds Stefan Mladenovic gikk i bakken etter et ublidt møte med Tollås Nations albue.

– Det går an å dømme straffe på den, mente Drillo, men noe straffespark ble det ikke.

Tre minutter på overtid fikk Odd en stor mulighet, men Mladenovics skudd ble blokkert. Dermed endte det med borteseier på Skagerak Arena.

Mladenovic får en kjempesjanse på overtid

Det betyr at formlaget Vålerenga nå er oppe på niendeplass med 28 poeng. Odd ligger fortsatt på andreplass med sine 38 poeng.

Slik stilte lagene:

Odd: Rossbach; Ruud, Eriksen, Hagen, Grøgaard; Nordkvelle, Jensen, Bentley; Riski, Occéan, Zekhnini.

Vålerenga: Sandberg; Lundström, Nation, Nakkim, Lindkvist; Juklerød, Lekven, Grindheim, Zahid; Moa, Johansen.