Agüero kan miste Manchester-derbyet etter slag mot West Ham-forsvarer

– Jeg tror han mister Manchester-derbyet, sier TV 2-ekspert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester City spilte tidvis strålende angrepsfotball i 3-1-seieren mot West Ham, men Sergio Agüero kan være i trøbbel. I andre omgang viste tv-bildene at den argentinske storscoreren slo West Hams Winston Reid i halsen.

Se situasjonen i videovinduet øverst.

– Jeg så ikke situasjonen, sa Pep Guardiola etter kampen.

I TV 2s Premier League-studio var dommen klokkeklar.

– Dette tror jeg han får tre kampers karantene for, sier TV 2-ekspert Trevor Morley.

Om Morley får rett vil det bety at Agüero mister Manchester-derbyet. Det er nemlig Citys neste ligakamp etter landslagspausen.

– Jeg tror han blir suspendert. Det er slag eller forsøk på slag, og da skal han bli utvist. Hadde dommeren sett dette ville han gitt rødt kort. Dette vil nok det engelske fotballforbundet (FA) se på i ettertid. Det er tydelig at han slår Reid i halsen med underarmen, sier TV 2-ekspert Petter Myhre.

Trevor Morley påpeker at det er en liten sjanse for at Agüero likevel kan slippe straff.

– Den eneste sjansen han har er hvis dommeren sier han så det. Da kan han ikke straffes, sier Morley.

Studio sammenligner også episoden med en lignende situasjon fra i fjor, da Marouane Fellaini fikk tre kampers karantene etter albuen han ga til Leicesters Robert Huth.

– Det er ikke noe forskjell på de to situasjonene. Det eneste er at Agüero ikke har en historikk for slik oppførsel, men det kommer nok ikke til å redde ham.

Den argentinske 28-åringen startet årets sesong på strålende vis med mål mot Sunderland i premieren, og to mål mot Stoke i andre runde. Nå er det opp til FA om han får spille mot Manchester United den 10. september.