Moussa mistet hodet da Gytkjær fortsatte målrushet

Christian Gytkjær scoret to i Rosenborgs 3-1-seier mot Tromsø, men Sofien Moussa stjal showet med håpløs utvisning.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborg - Tromsø 3-1

Christian Gytkjær befestet sin posisjon på toppen av toppscorerlisten da Tromsø ble slått 3-1 hjemme på Lerkendal søndag.

Tromsø så ut til å kjempe seg inn igjen i kampen, men da Sofien Moussa mistet hodet og pådro seg to gule på under ett minutt ble oppgaven vanskelig for gjestene.

– Det er idioti. Det så rett og slett ut som han ønsket å bli utvist. Bare den første taklingene er jo helt på grensen til rødt. Tippeligaens Diego Costa leverer akkurat som forventet, er TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen knallharde dom.

Se situasjonen i videovinduet øverst!

Christian Gytkjær har festet et jerngrep rundt toppscorertittelen i årets Tippeliga. Etter hans to nettkjenninger mot Tromsø står dansken nå med 16 mål.

– Det var ikke min beste kamp, men det var heller ikke laget sin beste kamp. Men tre poeng er tre poeng og mål er mål, smilte Gytkjær etter kampen.

1-0-målet mot Tromsø kan spissen takke Anders Konradsen for, selv om den var langt fra ferdigscoret. Midtbanespilleren slo en strålende langpasning i bakrom mot dansken, og Gytkjær satte ballen i mål etter en følsom avslutning med utsiden av høyrefoten.

I det 64. minutt fikk dansken muligheten til å sette sitt andre fra kampen fra straffemerket. Tippeligaens toppscorer lot ikke muligheten gå fra seg og banket ballen utagbart i nettet til høyre for Filip Loncaric i Tromsø-buret.

Drøye fem minutter senere skulle imidlertid gjestene fra nord få håp om poeng da Runar Espejord satte inn reduseringen.

Moussa mistet hodet

Men da Sofien Moussa mistet hodet og pådro seg to gule kort i en og samme situasjon ble det tøft for et Tromsø-lag som kjemper for å holde hodet over vann i Tippeligaen.

Tunisieren klippet først ned Rashani bakfra med en takling som i seg selv grenset til rødt, før han i klinsj med Matthias Vilhjalmsson sparket til islendingen i foten.

– Jeg ble sint på han da han taklet en av våre spillere med en «helikopter-takling». Da sa jeg noe til han i kampens hete og så sparket han til meg. Det var ikke mye, men i regelboken er det gult, forklarte Vilhjalmsson til TV 2.

Ivar Hoff var TV 2s utsendte på Lerkendal, og den tidligere Brann-, Lillestrøm- og Mjøndalen-treneren var klar på hva han mente om situasjonen.

– Hadde jeg vært trener så hadde han ikke spilt mer for laget mitt, raste Hoff i FotballXtra.

Tromsø-trener Bård Flovik mente også Moussas utvisning var uakseptabel.

– Det er helt uakseptabelt i den situasjonen vi er inne i nå, sa Flovik etter kampen.

Likevel var det ti mann sterke Tromsø som fikk sluttminuttenes største mulighet da innbytter Lasse Nilsen fikk stå helt umarkert på bakeste stolpe. Men dessverre for Floviks menn gikk avslutningen i stolpen.

Tre minutter på overtid satte imidlertid Rashani den berømte spikeren i kisten da han omsatte en kontring til 3-1.

Dermed befester Rosenborg sin posisjon som Tippeligaens ubestridt beste lag, mens Tromsø fortsatt har kjemper en febrilsk kamp for å holde nedrykksspøkelset unna.

Med europacup-drømmen knust, satser nå Rosenborg alt på å sette rekord i Tippeligaen.

– Vi kan jo sette poengrekord i Tippeligaen, så det satser vi på nå, konkluderte Vilhjalmsson.