Utskjelte Sterling skinte da City inntok tabelltoppen

– Han ser ut som en helt ny spiller, sier TV 2-ekspert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Saken oppdateres!

Manchester City - West Ham 3-1

Raheem Sterling trengte kun syv minutter på å sende Manchester City i føringen mot West Ham. David Silva og Nolito kombinerte vakkert på venstresiden, før engelskmannen bredsidet inn 1-0 fra elleve meter. Og på overtid sikret engelskmannen seieren med en helfrekk avslutning fra nesten død vinkel.

Se målet i videovinduet øverst i saken!

Sterling hadde en vanskelig fjorårssesong, og ble i tillegg en av det engelske landslagets hakkekyllinger under sommerens EM. Nå har han allerede åpnet både scorings- og assistskvoten under Pep Guardiola.

– Han har sett ut som en helt ny spiller denne sesongen. Han ser ut til å ha selvtillit og han vil ha ballen hele tiden, sier TV 2-ekspert Trevor Morley om Sterling, som spilte 90 minutter og ble kåret til banens beste.

Mål: Fernandinho 2-0 (18)

Fernandinho økte ledelsen til 2-0 etter 18 minutter, da han headet inn et strålende slått frispark av Kevin De Bruyne. Hjemmelaget vartet opp med flere mesterlige angrep i løpet av den første omgangen, men det ble med 2-0 til pause.

– Det Manchester City viste i første omgang i dag er det klart beste vi har sett av de i år, sier TV 2-ekspert Petter Myhre.

I andre omgang reduserte Michail Antonio etter 57 minutter. Sterlings 3-1-mål på overtid sørget likevel for at City kunne dra i land sin tredje strake seier. Det betyr at Pep Guardiolas menn topper Premier League etter tre spilte kamper.

Sterling fikk beskjed om å drible mer
– Jeg hadde nok fått kjeft av lagkameratene mine om den ikke gikk inn! Det var en vanskelig vinkel, men jeg tok sjansen, sier Sterling om 3-1-målet.

21-åringen har fått mye tillit av sin nye manager til nå. Men engelskmannen røper også at han fikk klar beskjed i pausen.

– Han sa at jeg burde drible mer enn hva jeg gjorde i den første omgangen, sier Sterling om Guardiola.

Den hittil ubeseirede City-manageren var svært fornøyd med laget sitt etter seieren.

– Det var en stor lettelse da det tredje målet gikk inn. Vi skapte masse sjanser, mens West Ham scoret på sin eneste. Vi gjorde en veldig god kamp, sier Guardiola.

Slik var kampen
Vertene etablerte tidlig et kraftig press mot West Ham-målet. Det gikk heller ikke mange minuttene før de lyseblå scoret dagens første. David Silva driblet seg fri sentralt, før han slo en presis gjennombruddspasning til Nolito på venstrekanten. Spanjolen slo inn på ett touch til Raheem Sterling, som scoret sikkert fra elleve meter.

– Et strålende City-angrep. Det er mange spillere involvert og mye skal gå bra for å få det til, sier TV 2-ekspert Petter Myhre om målet.

Mål: Raheem Sterling (7)

Kun ti minutter senere doblet Manchester City ledelsen. Kevin De Bruyne slo et utoverskrudd frispark, som Fernandinho headet knallhardt i mål bak en sjanseløs Adrián.

Dagens første West Ham-sjanse kom etter 30 minutter. Gökhan Töre slo inn i boksen, men den tidligere Manchester United-spilleren Ashley Fletcher headet utenfor fra syv meter.

Kort tid senere rullet City opp nok et mønsterangrep, men avslutningen til De Bruyne ble blokkert til corner.

Sjanse: Kevin De Bruyne (33)

Vertenes spanske duo, David Silva og Nolito, skapte store problemer for West Hams høyreside gjennom hele omgangen, og det kunne absolutt ha resultert i flere scoringer, men lagene gikk til pause med 2-0.

– Vi har sett sesongens beste fotball fra Premier League til nå, konkluderte TV 2s Premier League-anker Jan-Henrik Børslid etter første omgangen.

Antonio scoret igjen!
Nolito trodde han åpnet andre omgang på perfekt vis, da han satte ballen i mål etter et hjørnespark, men scoringen ble korrekt annullert for offside. Noen minutter senere var samme mann igjen på ferde, men skuddforsøket fra 18 meter gikk i nettveggen.

Sjanse: Nolito (52)

Men West Ham ville være med på leken i andre omgang. Etter 57 minutter avanserte Masuaku langs venstresiden, før han slo et innlegg mot bakerste stang. Der var Michail Antonio råsterk og headet inn reduseringen. Dermed scoret Antonio i sin andre kamp på rad, etter at han scoret West Hams første Premier League-mål på London Stadium forrige helg.

Mål: Michail Antonio 2-1 (58)

Få minutter etter scoringen kom London-laget på en farlig kontring, men den endte i et hjørnespark som City-forsvaret klarte å hamle opp med.

Etter 66 minutter kunne Agüero økt til 3-1 for City, men skuddet smalt i stolpen og ut. En stund senere viste den argentinske spissen seg fra en mindre positiv side, da han ga Winston Reid en ufin albue. Dommeren fikk det ikke med seg, og storscoreren slapp unna.

Med femten minutter igjen av kampen fikk Samir Nasri sine første minutter under Guardiola. Og franskmannen kunne kronet det hele med å score 3-1, men hans mulighet ble reddet på streken av Sam Byram.

Nasri med stor mulighet

I sluttminuttene var City nærmest scoring. Både Nasri og David Silva hadde store sjanser, men det var selvfølgelig Sterling som tryllet frem scoringen. Fra nesten død vinkel lurte han inn 3-1 og sikret med det Citys tredje strake seier.

Mål: Raheem Sterling (90)

Slik stilte lagene:

Man. City: Caballero; Zabaleta, Otamendi, Stones, Clichy; de Bruyne, Fernandinho, Silva; Nolito, Agüero, Sterling.

West Ham: Adrián; Reid, Collins, Ogbonna; Masuaku, Kouyaté, Noble, Antonio, Töre ; Valencia, Fletcher.