This image obtained courtesy of the US Navy shows a pair of stranded mariners signal for help by writing
SOS: Etter å ha vært strandet en uke på en ubebodd øy i Mikronesia i Stillehavet, ble paret reddet takket være en lommelykt og en diger SOS-melding på stranden. Foto: US Coast Guard/US Embassy Kolonia

Par på øde øy reddet av SOS-melding på stranden

Paret hadde vært strandet en uke på en ubebodd øy i Stillehavet da mannskapet på et fly oppdaget nødsignalet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge en uttalelse fra den amerikanske kystvakten hadde paret begrensede forsyninger og ikke noe nødutstyr da de ble funnet på øya East Fayu i Mikronesia av et overvåkningsfly fra US Navy.

Letemannskapene ble kalt ut etter rapporter om at noen på øya brukte en lommelykt for å tilkalle seg oppmerksomhet, opplyser kystvakten ifølge nyhetsbyrået AFP.

Paret reiste ut fra øya Weno i en 16 fots åpen båt med påhengsmotor 17. august. De ble meldt savnet da de ikke dukket opp på øya Tamatam dagen etter som avtalt.

15 båter og to fly ble satt inn i leteaksjonen, men først etter en uke lyktes det å finne paret.

– Leteaksjonen etter Linus og Sabina Jack har fått en lykkelig utgang og er avsluttet, skriver den amerikanske ambassaden i Kolonia på Mikronesia på Facebook 25. august.

Som ekte skipbrudne tegnet paret en diger SOS-melding på stranden, og sannelig var det meldingen som førte til at de ble berget.

Paret ble plukket opp og fraktet til Nomwin-atollen.