Erikas og Peters sang om vennskap rører alle

– Budskapet er at alle kan være venner - uansett hvem de er.

Etter seks år som svenske Peter Hagströms personlige assistent skal Erika Jonsson nå slutte i jobben, fordi hun skal satse på musikken på heltid.

Fikk sjokk

De to har sunget mye sammen, og for å ta farvel på en skikkelig måte, bestemte de seg for å spille inn en video med en sang de to skrev sammen for noen år siden. Sangen heter «En hjärtevän».

– Vi syntes det var en fin og morsom måte å avslutte våre år sammen. Vi ønsker at flere skal se hvor bra vi har det sammen, og hvor fint man kan ha det sammen - uansett hvem man er, sier Erika til den svenske avisen Aftonbladet.

Hun la ut videoen på Facebook på fredag, og lørdag hadde allerede over en million mennesker sett den.

– Det er knapt så man forstår det selv. Jeg jobber nattevakt, så jeg sjekket i dag morges og fikk sjokk. Da jeg fortalte det til Peter kunne han heller ikke tro det.

Håper for menneskeheten

Hun har også lagt ut melding på Facebook:

«Å finne ord etter gårsdagens videodeling er vanskelig. Jeg er fylt med så mye varme og kjærlighet av å lese deres fantastiske kommentarer og eposter som strømmer inn. Jeg tror det finnes håp for menneskeheten tross alt! Fra dypet av mitt hjerte - TAKK!»

Erika skal etterhvert utgi sitt andre album. Men hun bedyrer at selv om hennes profesjonelle forhold til Peter er over, så kommer de ikke til å skilles helt.

– Vi skal så klart fortsette å være venner.

Peter sier til Expressen at han er glad for at Erika har vært hos han i så mange år. Han elsker musikk, og skal være med på bandøvelsene hennes også i fremtiden.