DÅRLIG STEMNING: Det var ingen god stemning mellom Trond Ivar Døvle og Brann-kaptein Vadim Demidov etter kampen.
Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
DÅRLIG STEMNING: Det var ingen god stemning mellom Trond Ivar Døvle og Brann-kaptein Vadim Demidov etter kampen. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Foto: Ness, Jan Kåre

Branns kaptein slakter dommer Døvle: – Truet med å kutte tilleggstid

Branns kaptein Vadim Demidov fyrer løs mot Trond Ivar Døvle.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brann tapte 2-3 etter å ha ledet 2-0 borte mot Haugesund på Haugesund Stadion lørdag kveld.

Kristoffer Haraldseids drømmetreff på tampen av kampen ble scoringen som til slutt skilte de to medaljejagende lagene.

Det en svært frustrert Vadim Demidov som møtte TV 2 etter kampen. Brann-kapteinen var alt annet enn fornøyd med dommer Trond Ivar Døvles oppførsel og dialog med spillerne underveis i oppgjøret.

– Jeg tipper at når vi ser kampen på video, så ser nok vi at vi kan gjøre mye annet, og jeg tror dommeren ser at han også kan gjøre mye annerledes. Det er helt greit for meg, det er lov å ha en dårlig dag alle sammen. Men jeg liker ikke sånne ting han kommer ut med underveis i kampen og på slutten, i hvert fall mot våre spillere, sier Demidov.

Branns kaptein hevder videre at dommer Døvle truet med å fjerne tilleggstid om ikke tonen ble bedre fra frustrerte Brann-spillere.

– Han sier at «hvis ikke dere slutter nå, så gir jeg dere ikke ekstra tilleggstid» og sånne ting. Han gir stikk og er arrogant overfor alle våre spillere, og det synes jeg ikke noe om, sier Demidov.

Demidov mener Døvle mangler folkeskikk i sin interaksjon med spillere på banen.

– Jeg har ikke noe problem med hvordan han dømmer eller noe, men det må være lov å vise litt folkeskikk ute på banen. I dag følte jeg det var en veldig dårlig tone fra hans side mot oss i dag, sier han.

Den tidligere La Liga-proffen sier han ved flere anledninger forsøkte å forklare det overfor kveldens kampleder.

– Jeg vet ikke hvorfor han gjør slik. Jeg prøvde å snakke med han flere ganger, men jeg fikk bare det onde øyet tilbake. Det er sånn det er, men jeg synes virkelig han kan spare seg for noen av kommentarene han kommer med, sier Demidov.

Dommer Trond Ivar Døvle kjenner seg ikke igjen i beskyldningene fra Brann-kapteinen.

– Hmm.., sier Døvle og smiler forundret, før han fortsetter.

– Jeg skal ikke kommentere så veldig mye av dialogen som vi har på banen, men jeg kan si at i enhver situasjon ville det vært en uaktuell variant for en fotballdommer. Så skal jeg ikke si noe mer om hva vi har pratet om, sier Døvle.

Døvle erkjenner at det ville være et overtramp av en kampleder foreta seg en slik handling, men svarer likevel ikke avkreftende på at det kan ha kommet trusler om det.

– Jeg kan si så mye som at en fotballdommer aldri vil fjerne tilleggstid på grunn av oppførselen til noen av spillerne, sier Døvle.

– Heller ikke true med det?

– Det vil jeg synes er en rar måte å drive fotballdømming på, sier Døvle.

Døvle erkjenner imidlertid at det ikke bare var god stemning mellom ham og spillerne, men mener det stort sett var kontruktivt.

– Tidvis var dialogen veldig god med mye smil og god steming og litt trøkk innimellom, sånn som er naturlig. Så ble det kanskje litt påvirket av antall mål til lagene helt på slutten, for da var det ikke så koselig hele veien. Men i det store og det hele var det veldig mye artig og kontruktivt, sier Døvle.