Drømmescoring da Haugesund snudde 0-2 til seier mot Brann

Vestlandsfesten bød på scoringer i begge ender og dramatiske situasjoner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kristoffer Haraldseid vartet opp med en fantastisk frisparkscoring da Haugesund snudde 0-2 til 3-2 mot Brann i medaljeoppgjøret hjemme på Haugesund Stadion.

Se drømmescoringen i videovinduet øverst!

– Det var en knokkelkamp, men vi visste det kom til å bli sånn. Det er ubeskrivelig deilig, helt fantastisk deilig å vinne en slik kamp. Dette er årets kamp for oss. Å få lov til å være med å vinne for laget mitt er helt fantastisk, sa matchvinneren etter kampen.

Vestlandsoppgjøret mellom FK Haugesund og Brann lørdag ble en målfest.

De to lagene kjemper om medaljene i Tippeligaen, og det var også tydelig at mye stod på spill på Haugesund stadion.

– Det var en fantastisk bra fight, og det er fordømt sur ikke å få med seg noe fra dette oppgjøret her, sa Brann-trener Lars Arne Nilsen etter kampen.

Brann scoret to kjappe mål etter rundt halvtimen, først ved en heading på corner fra Kristoffer Barmen før deretter Torgeir Børven slo et nydelig innlegg som foret Steffen Lie Skålevik 2-0-målet.

– Her viser han litt av det han har å by på. Han slår et smart og godt innlegg, sa TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen om Børven-assisten i Tippeliga-comebacket.

Comeback ble det dog til de grader også for Haugesund, som allerede før pause var tilbake i kampen. Først reduserte Haris Hajradinovic, før Wlliam Troost-Ekong satte inn 2-2 etter en møljesituasjon sekunder før pausesignalet lød.

Andreomgang ble langt mindre actionspekket enn den første, med to lag som etter hver begynte å tenke mer på konsekvenser enn gevinst ved å storme i angrep.

Omgangens første ordentlige mulighet falt til Barmen drøye kvarteret før slutt, da han lurte gjestenes offside-felle og kom alene gjennom med Per Kristian Bråtveit. Midtbanemannen forsøkte å lobbe ballen over den utrusende keeperen, men dessverre for bergenserne gikk ballen en liten meter til side for mål.

Minutter senere sendte Brann-trener Lars Arne Nilsen Azar Karadas på banen for å gi angrepet en ny dimensjon. Men de tilreisendes håp om tre poeng ble nesten umiddelbart knust.

Kristoffer Haraldseid bøyde inn et utsøkt frispark fra rundt 25 meter, helt oppe i vinkelen til Alex Horwath som voktet Brann-buret for kvelden.

– Man kan kanskje stille spørsmål til keeperspillet der, men her er det bare å hylle Kristoffer Haraldseid for en utsøkt scoring, sa TV 2s ekspertkommentator Jesper Mathisen.

Brann-trener Nilsen kastet både Erik Huseklepp og Kasper Skaanes på banen i jakten på utligning, men flere mål ble det ikke i kampen.

Dermed klatrer Haugesund forbi Brann på tabellen og opp på en tredjeplass. Før Odds oppgjør mot Vålerenga søndag skiller bare målforskjell de to lagene fra andre- og tredjeplass.

Etter kampen ble det diskutert om Brann-spillerne kunne føle seg snytt. Jakob Orlov var på full fart gjennom alene med keeper Bråtveit da Nemanja Tubic stupte inn og feiet både ball og Orlov avgårde, til det noen mener burde vært et straffespark på stillingen 2-2.

– Det kunne vært straffespark på grunn av kraften Tubic kommer inn i duellen med, men det er vanskelig å si helt klart. Det kunne vært blåst og det kunne ikke vært blåst, sa TV 2s ekspert Steffen Iversen etter oppgjøret.

Brann-trener Nilsen ønsket imidlertid ikke å ta stilling til hvorvidt dommer Trond Ivar Døvle fattet rett avgjørelse.

– Det får andre enn meg diskutere. Jeg ønsker ikke å diskutere avgjørelser dommerne tar. Noen ganger går de for oss, og noen ganger går de mot oss. Det er ikke jeg som avgjør det, sa Nilsen.