Jeremy Clarkson har kåret de 10 dårligste nybilene

Han prøver det meste. Her er bilene han liker minst.

Jeremy Clarkson er kjent for å være krass mot ting han ikke liker. Derfor var det ikke vanskelig for ham å lage en liste over de verste nybilene.
Jeremy Clarkson er kjent for å være krass mot ting han ikke liker. Derfor var det ikke vanskelig for ham å lage en liste over de verste nybilene.

Jeremy Clarkson er i full sving med programmet «The Grand Tour» for Amazon Prime. Det tar naturlig nok sin tid, men innimellom all filmingen får den legendariske programlederen tid til å kjøre smått og stort av bilnyheter. Dette kommer så igjen leserne til gode i hans ukentlige spalte i avisen The Sunday Times.

I avisspalten avslørte han tidligere i sommer, hva som er hans ti favorittbiler fra året som har gått. Nå har han fulgt opp med sine «Top 10 stinkers». Altså de dårligste og verste nybilene han har kjørt.

Clarkson sier han avskyr kjedelige biler, og at biler kan og bør være mye mer enn bare transportredskaper. Her er listen over hans 10 dårligste kjøreopplevelser i året som gikk (i tilfeldig rekkefølge, og med begrunnelser fra Clarkson):

Opel Astra
Opel Astra

Opel Astra SRi (selges som Vauxhall i England)

«Den ville vært fin for noen som trenger fire hjul og et sted å sitte mens man forflytter seg. Mer har jeg egentlig ikke å si om den».

Infiniti Q30
Infiniti Q30

Infiniti Q30 Premium Tech

«Dieselen høres ut som en kanalbåt når den er kald. Den er så høylytt at den burde vært utstyrt med noise-cancelling teknologi».

Denne kan lure hvem som helst

Skoda Superb
Skoda Superb

Skoda Superb SE L Executive

«Skodaen har like mye sjel som en fryseboks».

Zenos E10 S
Zenos E10 S

Zenos E10 S

«Denne bilen hører hjemme på banen. Ute på veien så var motorlyden morsom i ett minutt, og så var den ikke morsom i det hele tatt».

Renault Kadjar
Renault Kadjar

Renault Kadjar DCi 130 Signature

«Den vil aldri bli sett i en «Fast and Furious» film. Den vil aldri være et valg i Forza Motorsport-spillene. Den vil aldri være en poster på et gutterom».

BMW X1
BMW X1

BMW X1 xDrive 25d

«Fordi det står BMW bakpå den, og fordi du vet hvor bra BMW-er kan være, så forventer du noe bedre».

Dette blir tidenes dyreste Tesla

Seat Leon
Seat Leon

Seat Leon X-Perience SE Technology

«Jeg er takknemlig for at Seat lånte meg denne bilen, fordi den bekrefter alle mistanker jeg har hatt om deres biler (Clarkson har aldri kjørt en Seat før). De er bortkastet tid».

Nissan GT-R (her i Nismo-utgave)
Nissan GT-R (her i Nismo-utgave)

Nissan GT-R Track Edition

«Standard GT-R er en fem-stjerners bil. Dette banebil-misfosteret får ingen stjerner i det hele tatt. Fordi den er ubrukelig».

Her kan du lese saken i The Sunday Times

VW Scirocco
VW Scirocco

Volkswagen Scirocco 2.0 TDI

«Som en helhetspakke gjorde den ingenting for meg i løpet av en uke, annet enn å påminne meg om hvor mye jeg har lyst på en Golf GTI».

Hyundai i800
Hyundai i800

Hyundai i800

«Jeg vil heller smøre solkrem på James May sin rygg enn å reise igjen i en i800. Hyundai har valgt å lage en bil som er kjedelig og treg, og stygg og forferdelig».

Denne tabben gjør altfor mange bileiere