TILBAKE PÅ GRESSET. Suzann
TILBAKE PÅ GRESSET. Suzann "Tutta" Pettersen er i gang med sin første turnering etter 10.-plassen i Rio-OL. Her under De olympiske leker tidligere i måneden. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Foto: Johansen, Erik

Tutta kjemper om tetplass

Suzann Pettersen er fem slag bak teten i LPGA-turneringen Canadian Open. Golfstjernen Ariya Jutanugarn fra Thailand leder etter en råsterk 64-runde.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Calgary (NTB): Med to runder igjen er Tutta fortsatt for fullt med i toppsjiktet. Hun falt riktignok ned fra en delt femte- til en delt niendeplass, men det er mye golf som skal spilles i Calgary gjennom helgen.

Oslo-jenta startet turneringen med en 68-runde. Fredag fulgte hun opp med en runde på 69 slag. Hun noterte seks birdier, men pådro seg også tre bogeyer. Totalt er hun sju slag under par.

Jutanugarn gikk rett til topps med sin imponerende 64-runde. Den thailandske jenta hadde hele ni birdier, mens hun spilte resten på par. 20-åringen er tre slag foran duoen Chun In-gee fra Sør-Korea og nordirske Stephanie Meadow.

I Rio-OL måtte Jutanugarn trekke seg etter tre runder på grunn av knetrøbbel. I Canada har hun gradvis blitt bedre og bedre.

– Jeg ville se hvordan jeg føler meg. På mandag gjorde det ikke så vondt lenger, og i dag føler jeg meg mye bedre, sa Jutanugarn.

Første av fire
Hos herrene har Patrick Reed skaffet seg en luke på to slag etter to runder i den første sluttspillturneringen på PGA-touren i golf.

Amerikaneren var på vei mot et enda større forsprang, men to bogeyer på de tre siste hullene bremset momentumet en smule. Reed avsluttet runden på 68 slag.

– Det var mine to store feil da jeg gikk bort fra det som var planen, og det kostet meg to slag. Jeg må bare gå tilbake til det som var planen, for jeg gjorde det perfekt i går, sa Reed og viste til sin første runde på 66 slag.

Med to runder igjen er Reed to slag foran landsmannen Rickie Fowler og Emiliano Grillo fra Argentina.

PGA-turneringen i New York er den første av fire sluttspillturneringer. Kun de 125 som har samlet flest poeng gjennom sesongen får spille, mens det uken etter kun er plass til de 100 beste, før det igjen skrelles til 70 spillere i den nest siste turneringen.

I den siste turneringen, Tour Championship, er det kun de 30 beste i sammendraget som kjemper om sammenlagtseieren og 10 millioner dollar. (©NTB)