KLAR. Lucas Pérez melder overgang fra spanske Deportivo til Arsenal.   AFP PHOTO / MIGUEL RIOPA
KLAR. Lucas Pérez melder overgang fra spanske Deportivo til Arsenal. AFP PHOTO / MIGUEL RIOPA Foto: Miguel Riopa

Lucas Pérez klar for Arsenal: – Toppsignering

Spansk journalist tror Arsenals nye angriper har det som skal til, og Wenger avviser at han driver med panikkshopping.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flere engelske medier meldte torsdag at Deportivo de La Coruña-angriperen Lucas Pérez ville blir klar for Arsenal i løpet av kort tid.

Etter at spilleren skal ha bestått den medisinske testen fredag, er det ventet at spissen signerer lørdag.

Arsenal-trener Arsene Wenger bekreftet selv etter kampen mot Watford at den spanske spissen er klar for klubben og ankommer veldig snart.

– Vi har kjøpt Mustafi og Lucas Pérez og de ankommer klubben nå. Det kommer en landslagpause nå så vi får dem inn i troppen. Pérez er ikke i den spanske landslagstroppen og Mustafi ankommer etter pausen fordi han er med Tyskland, fortalte Wenger etter kampen.

Ifølge Guillem Balague, Sky Sports' ekspert på spansk fotball, får Arsenal en meget bra spiller. Han kan bekle den såkalte 9er-rollen og høyre kant, sier spanjolen.

– En som scorer 17 mål i La Liga bør anses som en toppsignering. Spesielt når du ser på det Pérez har gjort i Deportivo, sier Balague til Sky.

– Erfaringen skiller ham fra andre som har slitt
Ifølge den spanske fotballjournalisten har spissen flere kvaliteter som kan glede Arsenal-fansen.

– Han er rask, har en bra venstrefot, er smart og har allerede prøvd seg utenlands i Ukraina og Hellas. Erfaringen hans gjør at ham annerledes fra andre spanske spisser som har slitt i Premier League tidligere, sier Balague.

Pérez, som blant annet har vært innom Dynamo Kiev og PAOK, ble matchvinner for Deportivo i 2-1-seieren mot Eibar i første serierunde, men var utelatt fra troppen i fredagens 0-0-kamp mot Real Betis.

Panikk? Ingen panikk
Ettersom det ikke ble noe av hverken Jamie Vardy eller Lyons Alexandre Lacazette, har flere stemplet Wengers handling som panikk-kjøp. Det ventes at den franske manageren har bruk så mye som 90 millioner britiske pund, eller drøyt 980 millioner norske kroner, når Pérez og tyske Shkodran Mustafi er klare.

Han avviser all panikk.

– Se på ansiktet mitt! Er det ansiktet til en som driver med panikk-kjøp? Nei. Jeg prøver å ta en avgjørelse, sier han ifølge Mirror.

Han sier at han forsøker å hente inn flere spillere før overgangsvinduet stenger på onsdag.

– Jeg forventet at overgangsvinduet bli lettere enn noensinne, men det var vanskeligere. Ikke mye har skjedd. Det ser ut som når du prater med andre klubber, men har et engelsk pass, blir du truffet av disse store prislappene som er veldig vanskelige å forstå sammenlignet med kvaliteten på spillerne, sier Wenger.

– Det ser ut som det blir frenetisk for meg de siste tre dagene. Alle har sittet på pengesekkene sine til nå. Vi vet at alle kommer til å åpne disse nå. Jeg tror de neste tre dagene kommer til å bli veldig, veldig travle.