Sandnes Ulf anker: – Elendig avgjørelse

Sandnes Ulf-spiss Kent Håvard Eriksen mener klubben straffes selv om de har «gjort alt rett».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Daglig leder i Sandnes Ulf, Tom Rune Espedal, bekrefter i en tekstmelding til TV 2 at de kommer til å anke.

Sandnes Ulf-spiss Kent Håvard Eriksen tok raskt til Twitter etter at det ble kjent at Kristiansund får omkamp. Der stemplet han avgjørelsen som «elendig».

– Jeg er enig i at det er en klar dommertabbe. Hvis det skal være grunnlag for protest hver kamp blir det mange protester fremover. Vi driver med en idrett som dømmes av mennesker og da kan det bli feil. Noen ganger går avgjørelser mot, og noen ganger går avgjørelser for deg. Sånn er det bare, sier Eriksen.

– Vi mistet en spiller (Eirik Schulze) som måtte sone karantene mot Bryne på grunn av et gult kort han fikk mot Kristiansund. Da har han sonet en kamp han egentlig ikke skulle sonet. Jeg mener de burde latt ham spille mens de fremdeles vurderte protesten. Det burde være en enkel sak.

– Kristiansund-spilleren gjemmer seg bort
Han reagerer også på at avgjørelsen blir tatt på grunnlag av at utfallet av kampen ble annerledes på grunn av utvisningen.

– Det blir skjønn, etter min mening. På hvilke grunnlag kan man si det? Man kan også spille en hel kamp 10 mot 11 uten å tape.

Han mener hjemmelaget burde ta sin del av skylden, etter at de selv forsøkte å ordne opp.

– Du ser også på spilleren til Kristiansund, Qaka, at han forsøker å gjemme seg bort og vil ikke ta det gule kortet. Treneren vår forsøkte å forklare dommer at han hadde gitt feil mann gult kort. Så vi har gjort alt rett her, men likevel kan dette går ut over oss, sier en tydelig frustrert Eriksen.

– Skjedd på høyere nivå
Ulf-spiller Eriksen synes det blir
synd hvis en hver dommertabbe skal gi grunnlag for protest.

– Dette har skjedd i andre ligaer på høyere nivå enn OBOS-ligaen og Tippeligaen, uten at det har blitt spilt omkamp. Da Arsenal tapte 0-6 for Chelsea for eksempel. Jeg klarer ikke å forstå det.