Party-kongen Sverre Goldenheim:

– Det har aldri vært lettere å få tak i narkotika i Oslo

IBIZA (TV 2): I 15 år har Sverre Goldenheim blitt beskrevet som Norges ubestridte party-konge. Han mener det aldri har vært lettere å få tak i narkotika enn nå.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Svak house-musikk siger ut av øretelefonene til Sverre Goldenheim mens han knytter lissene på joggeskoene på stranden.

– Jeg trener stort sett hver morgen når jeg er her nå, slik var det ikke før kan du si, ler Goldenheim.

TV 2 møter utelivs-kjendisen på Ibiza. Her jobber han som promotør for den eksklusive strandklubben, Cotton Beach Club.

– Før besto jobben min av å sørge for at folk hadde det bra på fest, samtidig som jeg deltok på festen. Jeg gav mye av meg selv i veldig mange år, sier Goldenheim.

– Utrolig nettverk

I 15 år har han vært Norges mest kjente utelivsprofil. Jobben hans har vært å skaffe de mest attraktive kundene til de hippeste stedene på Oslo Vest. De siste årene har også utenlandske klubber benyttet han som promotør.

– Sverre har et utrolig nettverk, bestående av alt fra internasjonale kjendiser, idrettsprofiler, kunstnere, trendsettere og andre pengesterke mennesker som kommer hit på grunn av han, sier Christian Marstrander, eieren av Cotton Beach Club Ibiza.

Men festingen og nettverksbyggingen har hatt sin pris.

– En helt vanlig uke for meg var å begynne å feste på onsdag, og holde på til kroppen ikke orket mer utpå søndags morgen. Kjøre den helt i bånn med masse alkohol, masse narkotika, og null søvn. Så var det å hvile og komme seg på bena igjen, og så gjøre akkurat det samme igjen på nytt. Det har pågått i nærmere 15 år.

BAKGRUNN: 1 av 4 på byen i Oslo er rusa

Vendepunktet kom etter en helgetur for to og et halvt år siden.

– Jeg hadde rett og slett ren dødsangst. Jeg var redd for å dø når som helst, sier Goldenheim til TV 2.

– Familien min hjalp meg til å forstå at sånn kan det ikke fortsette, og det reddet meg, sier Goldenheim.

Avrusning

Det endte med et langvarig opphold på en avrusningsklinikk i USA. Nå har vært rusfri i over to og et halvt år, men han har ikke brutt med bransjen som, ifølge han selv, nesten tok livet hans.

– Mitt forhold til narkotika er over. Jeg har prøvd det meste og det gir meg ikke noe lengre, sier Goldenheim.

Med edru øyne i utelivsbransjen ser han samtidig at tilgangen på narkotika aldri har vært større.

– Det er tilgjengelig for folk i alle aldre. Det er den enkleste ting i verden å skaffe, og det er jo ikke positive signaler. Jeg fikk tak i det tidlig fra ung alder, og det ble fort en dårlig sirkel. Hadde jeg fortsatt som jeg gjorde, hadde konsekvensen vært å dø ung, sier Goldenheim.

Omfanget av narkotika bekymrer også politiet.

– Det er ingen tvil om at det er stort, og det må politiet, utelivsnæringen og publikum ta på alvor, sier politiførstebetjent, Lasse Johnsen ved Sentrum politistasjon i Oslo.

Politiet har slått til mot flere festmiljøer den siste tiden. Det vil de fortsette med så lenge tilgangen gjennom nye salgskanaler, som sosiale medier, gjør det lettere å få tak i, samtidig som stoffene blir stadig sterkere.

– Det som bekymrer oss mest i dag er bruken av syntetiske stoffer, som MDMA. Skadepotensialet ved bruk av den type rusmidler er stort både på kort og lang sikt, sier Johnsen til TV 2.