Kari (75): – Jeg vil bli Oslos hotteste 80 år gamle DJ

Den 75 år gamle bestemoren fra Nesodden ligger i hardtrening for å få spillejobber på nattklubber i Oslo som hun ikke en gang kan navnet på.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg skal bli Grandma-DJ, sier 75 år gamle Kari Onstad og får latterkrampe når hun forteller om sin nye drøm.

– Jeg skal bli Oslos hotteste 80 år gamle DJ!

TV 2 møter den pensjonerte skuespilleren på Nesodden i Akershus. Helt nede ved vannet med to brygger og en hundre meter lang strand, bor hun sammen med sin ektemann gjennom 52 år, regissøren Stein Winge. To av barna deres bor også der. Datteren Viktoria Winge, som er både skuespiller og artist, har bygget et hus med et studio i underetasjen. Der får også Kari lov til å øve.

Lærer «scratching»

– Jeg har kjøpt meg to jævlig fine platespillere, og nå driver jeg og lærer meg vinylscratching, sier Onstad.

For mange er Kari Onstad et kjent navn fra blant annet Den Nationale Scene og Nationaltheatret. Nå er hun pensjonert, men har mer å gjøre enn noen gang.

Nesten hver dag drar hun inn til Oslo. Enten for å instruere i både dans og drama, eller for å spille på en scene eller i en film. Men i disse dager en det DJ-drømmen som opptar henne aller mest.

– Men hvorfor DJ-ing?

– Musikk har vært en stor del av livet mitt. Og etter hvert som det ble mindre å gjøre som skuespiller, ville jeg finne på noe nytt å drive med. Jeg kan ikke bli pianospiller eller gitarist nå. Men jeg kan leke med andres musikk og skape mitt eget uttrykk, sier den ungdommelige 75-åringen.

«Driter» i hva andre mener

Hun tror ikke alderen gjør det vanskeligere for henne å oppnå målet sitt.

– For meg er alder bare et tall. Jeg synes bare det handler om man er frisk eller syk. Jeg godtar ikke at man ikke kan fortsette å lære. Jeg godtar det ikke når folk sier de er for gamle til å lære, sier hun.

– Det som er veldig bra med å bli eldre, er at du driter i hva andre måtte mene om deg.

Hun synes heller ikke den tekniske siden ved DJ-ing er noe problem.

– Altså, jeg synes det er veldig gøy å mestre det tekniske. Jeg skjønte jo ingenting da jeg begynte. Av output og input og jack og mini jack, men nå synes jeg det er skrekkelig morsomt!

En gang i uka øver hun med Sebastian Emes som er to ganger Norgesmester i det som kalles Thre3Style DJ-ing. Han er imponert over Kari.

– Har talent

– Hun har helt klart talent. Og så er hun veldig engasjert og gir alt. Og hun lærer nesten fortere enn mine 17 år gamle elever.

Det er clubmixing Kari vil drive med.

– Jeg elsker housemusikk. Jeg synes elektronika kan være helt fantastisk. Jeg er ikke så glad i hard metall, sier hun og forteller at hun har mer energi nå enn da hun var 25.

– Jeg har nesten helt sluttet å drikke alkohol, jeg røyker ikke, jeg får den søvnen jeg skal ha, og jeg beveger meg. Jeg har nesten aldri hatt det bedre enn nå.

Er aldri på byen

Nå drømmer Kari om å få spillejobber på noen av Oslos kuleste nattklubber.

– Hvilke klubber da?

– Jeg vet ikke hva klubbene heter, jeg vel!

– Men er du noe kjent på byen?

– Nei!

– Har du vært noe på byen i det siste?

– Haha, nei, det har jeg ikke tid til!