Wenche går sjelden glipp av en god fest

Denne helgen er det Elvefestival i Drammen. Wenche fant skogens gull, fisket en laks i Drammenselva, lånte øl fra Norges eldste bryggeri og serverte et nydelig måltid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ok, hun har kanskje ikke fisket laksen selv. Men hun har plukket den ut i butikken og kan garantere at den er fra Drammen.

Her får du oppskriften!

Stekt laks servert med skogssopp:

  • 800 g laks med skinn i skiver
  • nøytral olje og smør til steking
  • salt og pepper

Øl og rømmestuet sopp:

  • 200-300 g sopp/skogsopp (kantareller)
  • 2 sjalottløk
  • 2 ss smør
  • 1-2 ss soppsoya
  • 2 dl øl
  • 4-5 ss seterrømme
  • Salt, pepper
  • timian/gressløk
Laks og skogsopp. FOTO: TV 2
Laks og skogsopp. FOTO: TV 2

Begynn med soppstuingen.

Rens soppen. Riv store sopp i biter.
Ha soppen i tørr panne, stek til væsken fordamper.
Tilsett smør og finhakket sjalottløk, og surr til sopp og løk er gylne.
Tilsett øl. Kok inn, før soppsoya tilsettes.
Kok opp og tilsett rømme.

La surre 3-4 min.

Smak til med salt, pepper og frisk timian.

Stek laksen med skinnsiden ned, i en varm panne med olje og smør.
Stek til skinnet er sprøtt, og du ser laksekjøttet begynner å bli gjennomstekt.
Snu, og stek 1-2 min på andre siden.

Server med kokte poteter til, eller som et smørbrød.