INTERNASJONAL OPPMERKSOMHET: Saken om at Venstres leder Trine Skei Grande spilte Pokemon Go i Stortinget går verden rundt. Foto: Skjermdump CCN/Facebook. 
INTERNASJONAL OPPMERKSOMHET: Saken om at Venstres leder Trine Skei Grande spilte Pokemon Go i Stortinget går verden rundt. Foto: Skjermdump CCN/Facebook. 

Pokemon-Trine går verden rundt

– Det er kjempedumt at dette har blitt et tema etter en så viktig høring sier Venstre-lederen til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det vekket både munterhet, oppstandelse og sinne da det onsdag ble kjent at Venstre-leder Trine Skei Grande (46) spilte Pokémon Go på mobilen mens hun var i høring om Forsvarets fremtid i Stortinget.

Går verden rundt

Nå har saken fått internasjonal oppmerksomhet, blant annet av den amerikanske mediegiganten CNN, som har publisert et videoklipp fra høringen på sin Facebookside. Også det anerkjente teknologimagasinet CNET har omtalt saken. «Mens norsk forsvarspolitikk ble diskutert var Grande opptatt av å jakte monstre..

I vårt naboland får også saken medieoppmerksomhet. «Här blir det pinsamt för norske partilederen skriver svenske Expressen og legger ut filmklipp av hendelsen. Kanadiske CTV News har også laget sak om hendelsen.

Vanskelig å forklare

Selv er Venstre-lederen lei av oppstyret, og bedyrer at hun fulgte med.

– Det er vanskelig å forklare for folk, men noen av oss har litt rare hoder som faktisk følger med bedre når vi kan gjøre noe slikt ved siden av. Noen strikker og noen tegner kruseduller. Men jeg følger med, sa Skei Grande da hun var gjest i TV 2-programmet God Morgen Norge fredag morgen.

Kraftige reaksjoner etter Pokemon-jakt på Stortinget

Hun sa at hun syntes det var dumt at dette ble et tema under en høring som tok opp veldig alvorlige ting.

– Det er jeg oppriktig lei meg for. Jeg skulle ønske at jeg ikke hadde gjort det, fordi det var en veldig avsporing jeg helst ville vært foruten.

Skei Grande hevdet hun var blant den som stilte flest spørsmål, og at hun har fått tilbakemeldinger, blant annet fra Krfs Knut Arild Hareide på at hun virket oppvakt og til stede.