FEMTEPLASS: Tutta med solid start i Canada. Foto: Derek Leung/Getty Images/AFP
FEMTEPLASS: Tutta med solid start i Canada. Foto: Derek Leung/Getty Images/AFP Foto: Derek Leung

Solid start av Tutta

Ligger kun to slag bak leder Stephanie Meadow.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Suzann Pettersen fikk en solid start på LPGA-turneringen Canadian Open torsdag.

Hun ligger på en foreløpig delt femteplass, to slag bak leder Stephanie Meadow.

Været var riktignok ikke på spillernes side da den første runden skulle spilles på banen i Calgary.

Tutta rakk å spille 11 av de 18 hullene på åpningsrunden før lyn og torden tvang arrangøren til å kalle spillerne tilbake til klubbhuset. Ved 22-tiden norsk tid var det fortsatt uklart om det ville bli mer spill torsdag, men etter en liten times pause kom spillet i gang igjen.

Suzann Pettersen åpnet sin runde med tre birdier på de 11 første hullene. Deretter fulgte en bogey, mens hun slo til med en eagle på det 16. hullet. Dermed endte hun dagen fire slag under par.

Det plasserer Pettersen ett slag bak tre spillere vi er vant til å se høyt oppe på resultatlisten i årets LPGa-sesong. Sørkoreanske Mirim Lee og Hur Mi-jung, samt Lydia Ko fra New Zealand deler andreplassen etter første runde, ett slag foran den norske spilleren. Øverst troner Stephanie Meadow fra Nord-Irland. Hun knep inn to slag på de siste hullene, og med en bogey og hele sju birdies, ligger hun ett slag foran trioen som deler andreplassen. Dermed er hun altså to slag foran Tutta, når den første av fire runder er avsluttet.

Tutta kom til Canada med en fersk 10.-plass fra OL-turneringen i Rio i bagasjen. Der spilte hun seg kraftig opp på de to siste rundene. Etterpå var 35-åringen optimistisk. (©NTB)