SLIPPER IKKE UNNA: Ryan Lochte slipper ikke unna for dekkhistorien han laget etter å ha drevet herværk på en bensinstasjon i Rio. Foto: Tom Pennington/Getty Images
SLIPPER IKKE UNNA: Ryan Lochte slipper ikke unna for dekkhistorien han laget etter å ha drevet herværk på en bensinstasjon i Rio. Foto: Tom Pennington/Getty Images Foto: Tom Pennington

Lochte siktet for falsk forklaring

Må forklare seg for brasiliansk rett.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den amerikanske svømmeren Ryan Lochte (32) er siktet for å ha forklart seg falskt om ranet som aldri fant under OL i Rio de Janeiro i sommer.

– Ryan Lochte er siktet for falsk forklaring da han rapporterte om en kriminell handling, heter det i en uttalelse fra brasiliansk politi.

De la til at saken er sendt videre til ansvarlig rett.

Siktelsen medfører at 32-åringen vil bli stevnet til å forklare seg for en brasiliansk domstol.

Ifølge ESPN vil ikke Lochte tillates å forklare seg hjemme i USA.

– Vi stoler på Lochtes samarbeidsvilje, men han er nødt til å komme til Brasil for å forklare seg her, sier Clemente Braune som etterforsker saken på vegne av brasilianske myndigheter.

Lochte og tre andre kolleger fra USAs svømmelandslag i OL hadde vært ute på byen da episoden som ledet til siktelsen fant sted.

Lochte og gjengen stanset ved en bensinstasjon på vei hjem fra byen tidlig på morgenkvisten, og da de kom ut igjen ble de stanset av sikkerhetsvakter.

De amerikanske svømmerne, med Lochte i spissen, hevdet at de var blitt robbet og truet med pistol, mens sannheten var at de hadde utøvd hærverk inne på bensinstasjonen i beruset tilstand.

Dekkhistorien om ranet oppstod først under en telefonsamtale Lochte hadde med sin mor, som deretter gikk til amerikansk presse.

I ettertid har Ryan Lochte i intervjuer i hjemlandet USA tatt på seg all skyld for hendelsen og alt den har ført med seg av rabalder.

NTB/TV 2