MORBID: Marcus Berg fikk ingen hyggelig velkomst på Brøndby Stadion. FOTO: Reuters
MORBID: Marcus Berg fikk ingen hyggelig velkomst på Brøndby Stadion. FOTO: Reuters Foto: Scanpix Denmark

Hånet svensk EM-spiller med sjokkerende banner

Marcus Berg ble anklaget for rasisme etter første oppgjør mot Brøndby. I returoppgjøret svarte de danske supporterne med et banner av en halshugget Berg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Panathinaikos-spissen Marcus Berg ble anklaget for å ha kommet med rasistiske uttalelser mot Brøndby-spiller Lebogang Phiri etter det første møtet mellom de to lagene i Europaliga-kvaliken forrige uke.

– Marcus Berg gikk forbi meg i spillertunnelen og kalte meg for en ape. Jeg har aldri opplevd noe lignende. Det er total mangel på respekt overfor andre mennesker, sa Phiri til Ekstrabladet etter kampen.

På sin hjemmeside svarte Panathinaikos på anklagene. Der påstår klubben at Berg er uskyldig.

– Vi fordømmer alle anklager fra Brøndby mot Marcus. Jeg har pratet med ham (Berg) og han er opprørt over å ha havnet i en vanskelig situasjon uten å ha gjort noe, sa sportssjef Gilberto Silva.

Sjokkerende banner

Men Phiri står på sitt og uttalte i forkant av returmøtet at han aldri kommer til tilgi svensken.

Det ser det heller ikke ut til at Brøndby-fansen vil gjøre med det første. For under torsdagens returmøte i København fikk Berg en uhyggelig mottakelse.

Supporterne hadde nemlig hengt opp et banner, hvor en halshugget Marcus Berg var motivet. Under banneret hadde også danskene hengt en dukke kledd i Panathinaikos-drakt med Bergs navn og nummer på ryggen. Det skriver Expressen.

Kampen endte for øvrig 1-1. Grekerne er dermed klare for Europaligaen etter å ha vunnet 4-1 sammenlagt.