Europacupdrømmen knust

Rosenborg er ute av Europaligaen etter nok et 1-2-tap for Austria Wien torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

To baklengsmål etter pause gjorde oppgaven altfor vanskelig for Rosenborg i europaligakvalifiseringens fjerde runde. 1-2-tapet sendte Austria Wien videre med 4-2 sammenlagt.

Se høydepunkter fra oppgjøret i sportsnyhetene øverst!

– Vi var ikke på vårt beste. Hadde vi vært det, hadde vi slått ut dette laget. I dag fortjente vi ikke å spille i Europa, sa RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til MAX etter kampen.

– Vi så preget ut i første omgang. Vi åpnet egentlig ganske ålreit, men deretter ble vi usikre og stresset. Vi fant ikke noen rytme. I andre omgang var vi bedre, men slapp inn mål du kanskje kan kalle enkle. Vi gjorde noen misser defensivt man blir straffet for på dette nivået, tilføyde han.

Tore Reginiussen sene redusering i bortekampen tente håpet i RBK-leiren foran torsdagens returmøte, men på Lerkendal viste Austria Wien seg som det sterkeste laget.

– Det virket kanskje som vi hadde et knepp høyere skuldre enn vanlig, noe som gjør at vi blir litt stresset både med og uten ball, og da gjør vi ikke de tingene vi vanligvis er veldig gode på, forklarte Anders Konradsen overfor TV 2 etter kampen, før han fortsatte.

– Vi tar oss ikke tid til å bearbeide motstanderen og bruke ballen. Det må vi bare lære oss å gjøre i Europa også, for vi er best når vi er oss selv og det var vi ikke i dag, sa han.

Rosenborg var heldige som ikke havnet under i målprotokollen allerede før pause.

Gjestene fra den østerrikske hovedstaden skapte et knippe store sjanser og burde ledet halvveis. Olarenwaju Kayode fikk to muligheter og scoret på den andre, men heldigvis for Rosenborg sto 23-åringen offsideplassert.

I andreomgang skulle imidlertid østerrikerne få uttelling ved Alexander Grünwald.

Christian Gytkjær utliknet få minutter senere fra straffemerket etter en hands.

Men da Kayode igjen sendte Austria Wien foran med 2-1, ble jobben for stor for trønderne.

Dermed er drømmen om europacup-spill knust for trønderne, som kanskje aller mest vil tenke på muligheten som ble skuslet vekk på overtid i Mesterliga-kvalifiseringen mot APOEL.

– Vi var rett og slett ikke gode nok i dag. Det er tungt å få den andre scoringen i fjeset, men sånn er det i Europa. Du blir straffet knallhardt, sa Christian Gytkjær til TV 2 etter kampen.