Hegerberg kåret til årets spiller i Europa

Norske Ada Stolsmo Hegerberg (21) mottok utmerkelsen etter Champions League-trekningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lyon-spiller Ada Stolsmo Hegerberg er blitt kåret til årets spiller i Europa. Det ble klart etter Champions League-trekningen torsdag kveld.

Se TV 2s møte med Hegerberg i webserien Superjenter i videovinduet øverst!

Journalister fra UEFAs 55 medlemsland hadde stemt fram Hegerberg blant de tre nominerte. Hun konkurrerte med sin tidligere lagvenninne Amadine Henry og sin nye lagvenninne Dzenifer Marozsan om prisen.

– Å stå her med dette trofeet er en stor ære. Jeg er veldig fornøyd. Det er en utrolig følelse, sa Hegerberg på scenen.

Deretter fikk hun spørsmål om hva som var ambisjonene for den kommende sesong.

– Jeg må vel gå for 60 mål denne sesongen. Nei, jeg må bare fortsette å utvikle meg og vinne trofeer med laget. Ambisjonene er de samme som tidligere, sa 21-åringen, som scoret 54 mål på 34 kamper for Lyon forrige sesong.

I mesterligaen ble hun toppscorer med sine 13 fulltreffere.

Hun var også helt sentral brikke i Lyons supersesong som endte med tre trofeer (liga, cup og mesterliga).

– Utrolig fortjent

– Gratulasjonene er allerede oversendt. Dette er utrolig artig, sier landslagssjef Roger Finjord til TV 2, og fortsetter:

– Da jeg så navnene hun konkurrerte med, så tenkte jeg at hennes prestasjoner var de beste. Det er utrolig fortjent at hun fikk prisen.

Han mener prisen betyr mye for norsk fotball.

– Det viser at vi kan få frem spillere som kan prege europeisk toppnivå. Selv viser også Ada hvor langt man kan nå om man tar sjansen på å oppsøke nye miljøer som gir både utfordringer og videre utvikling. Det må være en kjempemotivasjon for alle norske spillere, sier Finjord.

– Hva er det som kjennetegner Hegerberg som spiller?

– Hun er uredd og ekstremt opptatt av detaljer. Det som skjedde i forrige sesong satte hun et punktum ved nå. Hun bryr seg ikke om det som har skjedd, men er kun opptatt av de mulighetene som kommer, sier han.

– Hegerberg er fortsatt bare 21 år gammel. Hvor god kan hun bli?

– Hun kan bli enda bedre, som alle andre spillere. Hun kan øke mål- og poengsnittet sitt ytterligere og involvere seg enda mer i selve spillet. Fortsetter hun utviklingen, så vil hun konkurrere om priser og trofeer både for seg selv og lagene hun spiller med fremover, sier Finjord.

Ny pris til Ronaldo

Real Madrid-stjernen Cristiano Ronaldo vant herrenes kåring. Hans lagkamerat Gareth Bale og Atleticos Antoine Griezmann var de andre nominerte.

– Det er deilig. Jeg er selvsagt glad, for det har vært en utrolig sesong. Men det vil ikke være rettferdig å stå her uten å nevne mine to konkurrenter i denne kåringen. For de er fantastiske spillere som har hatt fantastiske år, sa Ronaldo.

Særlig Griezmann, som også var med å tape to finaler mot Ronaldo denne sesongen, ble trukket frem av portugiseren.

– Griezmann, beklager for at du tapte finale både i Mesterligaen og i EM. Men jeg synes du også fortjener denne prisen for du er en fantastisk spiller med en utrolig god sesong bak deg, sa Ronaldo.