PÅ RØD LØPER: Her er Leslie Jones på premieren til Ghostbusters i Hollywood i juli. Foto: Stella Pictures
PÅ RØD LØPER: Her er Leslie Jones på premieren til Ghostbusters i Hollywood i juli. Foto: Stella Pictures Foto: KM/FAMEFLYNET PICTURES

Hackere spredte nakenbilder av Ghostbusters-stjernen

«Ghostbusters»-stjernen Leslie Jones (48) ble utsatt for hacking.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Natt til torsdag ble den amerikanske komikeren og «Ghostbusters»-stjernen Leslie Jones (48) hacket.

Noen hacket seg inn på Jones' hjemmeside, og der delte de angivelig nakenbilder av henne, skriver New York Daily News.

Hollywood-stjernens hjemmeside ble også fylt med bilder av hennes førerkort og pass, og dermed ble personlig informasjon spredt.

Ifølge New York Daily News ble det også delt en video av Harambe, gorillaen som ble skutt og drept i en amerikanske dyrehage i sommer, på Jones' hjemmeside.

FBI skal undersøke

Ifølge TMZ skal FBI nå undersøke hvem som hacket seg inn på Jones' hjemmeside.

Den amerikanske kjendisnettstedet skriver at hackerne fikk tilgang til Jones' personlige informasjon ved å hacke seg inn på hennes iCloud-konto.

Etter hackerangrepet skal Jones' hjemmeside ha blitt tatt ned av hennes stab.

Jones' har ennå ikke kommentert hackerangrepet. Det er ikke bekreftet at bildene som ble publisert viser Jones, eller at den personlige informasjonen som ble delt stemmer.

Forlot Twitter etter trakassering

Dette er ikke første gang Jones blir offer for trakassering og rasisme på nettet.

Se traileren til «Ghostbusters»-filmen

I juli annonserte hun at hun forlater Twitter, etter at hun ble skyteskive for rasistiske nettroll. Flere Twitter-brukere sammenlignet den afro-amerikanske kvinnen med en gorilla.

– Jeg forlater Twitter i kveld med tårer og et veldig trist hjerte. Alt dette fordi jeg er med i en film. Du kan hate filmen, men all dritten jeg har fått i dag ... feil, skrev hun.

Jones var i sommer aktuell som én av fire hovedrolleinnehavere i den nye Ghostbusters-filmen.

– Jeg føler at jeg er i et personlig helvete. Jeg har ikke gjort noe for å fortjene dette. Det er bare for mye. Det skal ikke være som dette. Jeg er så såret akkurat nå, skrev hun også på Twitter.

Kjendisene viser sin støtte

Flere kjendiser viste sin støtte til Jones da hun forlot Twitter på grunn av de rasistiske meldingene.

Etter hackerangrepet har også flere av hennes kolleger i Hollywood forsvart henne på Twitter. Skuespiller Lena Dunham kaller Jones for «ei heltinne som ikke fortjener denne dritten», mens popstjerne Katy Perry skriver at hun støtter Jones.

Nakenbilder av kjendisene spres

Jones føyer seg inn i rekken av flere Hollywood-stjerner som har blitt hacket og har fått nakenbilder av seg selv spredt.

Jennifer Lawrences iCloud-konto ble hacket for to år siden, og da ble flere nakenbilder spredt. Også Kate Upton, Kirsten Dunst og Scarlett Johansson har opplevd det samme.