Wenche redder studentmiddagen

Her får Ask og Hans Henrik gode råd av Wenche om hvordan de kan lage god mat på lavt budsjett. Chili con – eller sin (om du ønsker den uten kjøtt) – carne er dagens rett!

Det kan være vanskelig å få studielånet til å strekke til. Studentene Ask og Hans Henrik tok derfor mer enn gjerne imot tips fra Wenche. Under finner du oppskriften på hennes fantastiske Chili con carne.

Oppskriften er til fire personer.

Dette trenger du:

  • 200-400 g kvernet eller strimlet kjøtt
  • 2 ss olje
  • 2 løk
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 1 rød chili
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 boks røde, hvite bønner eller chilibønner
  • 2 paprika, rød og grønn
  • 1 1⁄2 ts chilipulver
  • 1⁄2 ts malt spisskummen
  • 1 ts salt
Chili con carne. FOTO: TV 2
Chili con carne. FOTO: TV 2

Slik gjør du:

Varm olje i en gryte/panne med høye kanter.
Tilsett kvernet/strimlet kjøtt, og brun under omrøring.
Tilsett finhakket løk, hvitløk og chili (tar du med frøene blir den hot).
Tilsett hermetiske tomater og la surre i 5-6 minutter.

Hell laken av de hermetiske bønnene (chilibønner beholder du laken på), og tilsett i gryten.
Bland inn krydder, kok opp, og la trekke 4-5 minutter. Gjerne lenger.

Smak til med salt.
Server med salat og eventuelt brød.

Chili sin carne (uten kjøtt):

Erstatt kvernet/strimlet kjøtt med 2-3 revne gulrøtter og en boks ekstra bønner.

Lag gjerne en stor porsjon.
Avkjøl godt før den settes i kjøleskap, så har du lunsj eller middag neste dag. Den er holdbar i kjøleskap i 4-5 dager.