STIVE BLIKK: Arsenals Theo Walcott og Leicesters Christian Fuchs blir begge å finne i årets Champions League.
STIVE BLIKK: Arsenals Theo Walcott og Leicesters Christian Fuchs blir begge å finne i årets Champions League. Foto: Oli Scarff

Dette er Premier League-lagenes «mareritt-grupper» i Champions League

De potensielle gruppene for de engelske topplagene er alt annet enn enkle.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Her kan du følge trekningen av Champions League-gruppene

Kl 18:00 trekkes denne sesongens grupper i Champions League. Da finner man ut hvem de regjerende mesterne, Real Madrid, må hanskes med, og hvem som blir plassert i gruppe med storkanoner som Barcelona, Bayern München og Juventus.

Man finner også ut hvem de engelske lagene møter. Årets representanter fra England er seriemester Leicester, Arsenal, Tottenham og Manchester City.

Av disse lagene er det kun Leicester som er plassert i den øverste puljen, hvilket betyr at de unngår lag som Bayern og Madrid. Når det er sagt så er de, sammen med Rostov fra Russland, de eneste debutantene i årets sesong.

Derfor er det vanskelig å si hvordan de blå fra «potetgull-hovedstaden» i England kommer til å fare denne sesongen i Champions League. Spørsmålstegn stilles også rundt de resterende lagene.

Av de som er igjen er det kun Arsenal som har tatt seg hele veien til finalen. Det gjorde de for 10 år siden da de tapte i Paris mot Barcelona. Manchester City kom lengst av de engelske i fjor, men røk ut i semifinalen mot Real Madrid.

Det er selvfølgelig uvisst hvordan utfallet av gruppene blir, det er fortsatt slik at lag fra samme land ikke kan møtes i gruppespillet, og at det taes visse forbehold hva angår land fra samme nasjon. Dette slik at man ikke får en situasjon der alle spanske lag spiller samme kveld f.eks.

De ulike lagene er å finne i fire forskjellige potter, og ett lag fra hver pott trekkes sammen til én gruppe.

Pott 1: Real Madrid, Barcelona, Leicester City, Bayern München, Juventus, Benfica, CSKA Moskva, Paris Saint-Germain
Pott 2: Atlético Madrid, Borussia Dortmund, Arsenal, Manchester City, Sevilla, Porto, Napoli, Bayer Leverkusen
Pott 3: Basel, Tottenham, Dynamo Kiev, Lyon, PSV Eindhoven, Sporting, Club Brügge, Borussia Mönchengladbach
Pott 4: Celtic, Monaco, Besiktas, Legia Warszawa, Dinamo Zagreb, Ludogorets Razgrad, FC København, Rostov

De potensielle gruppene er mange, men det er klare lag de engelske lagene aller helst vil unngå.

Leicester City

Drømmegruppe: Leicester City, Leverkusen, Club Brügge, FC København

– Når man ser på det, så ser det jo faktisk ikke så ille ut. Det er lag de helt sikkert man hamle opp med. Leverkusen er sterke, men dette er virkelig ikke det verste i verden for Leicester, mener TV 2s Premier League-ekspert Simen Stamsø Møller om den antatte drømmegruppen Leicester kan få.

Marerittgruppe: Leicester City, Borussia Dortmund, Sporting, Besiktas

– I pott to så er det en del skumle steder å dra. Westfallen, San Paolo og Estadio do Dragão har alle lidenskapelige supportere. En tur til Tyrkia på slutten der er det ingen som ønsker heller. Så de kan få det tøft, men igjen, jeg føler ikke at dette er helt det verste heller, mener Stamsø Møller.

Arsenal

Drømmegruppe: CSKA Moskva, Arsenal, Club Brügge, FC København

– En tur til Russland er nok ikke optimalt, og med Arsenals historikk i gruppespillet så skal man se opp. De slet jo mot lag som Dinamo Zagreb i fjor. Likevel tror jeg at å dra til Belgia og Danmark burde være ganske enkle poeng, mener Stamsø Møller og Arsene Wengers mannskap.

Marerittgruppe: FC Barcelona, Arsenal, Borussia Mönchengladbach, Monaco

– De har jo for vane å få vanskelige grupper. Så Barcelona eller Bayern er jo nesten å forvente. Om de i tillegg skulle få en tur til Kiev på slutten, eller måtte møte Monaco som slo dem for noen år siden, så blir det vanskelig for dem, mener Stamsø Møller.

Å FORETREKKE: En tur til Danmark for å møte Ståle Solbakkens FC København er nok optimalt for de fleste av Englands storkanoner, mener Simen Stamsø Møller.
Å FORETREKKE: En tur til Danmark for å møte Ståle Solbakkens FC København er nok optimalt for de fleste av Englands storkanoner, mener Simen Stamsø Møller. Foto: Petros Karadjias

Tottenham

Drømmegruppe: CSKA Moskva, Sevilla, Tottenham, FC København

– Tottenham kan få det vrient, men de kan få veldig flaks også. Skulle de trekke CSKA og Sevilla så er de kanskje plutselig favoritter i gruppa. Alle i pottene over vil nok unngå Tottenham like mye som de ønsker å unngå de absolutt største lagene, mener Stamsø Møller.

Marerittgruppe: Real Madrid, Borussia Dortmund, Tottenham, Besiktas

– De har en sjanse til å få en ganske blytung vei, og det er mye som skal til for at den ikke blir det. De ligger jo i pott tre, og da er det nesten garantert noen store kamper på Wembley denne sesongen, forteller Stamsø Møller.

Manchester City

Drømmegruppe: Benfica, Manchester City, Club Brügge, FC København

– Jeg tror at for alle lag så er det verre med en tur til Kroatia enn til Danmark eller Polen. City skal ha kontroll om de ender opp med en slik gruppe. Noe annet ville være høyst overraskende, mener Stamsø Møller.

Marerittgruppe: FC Barcelona, Manchester City, Borussia Mönchengladbach, Besiktas

– Jeg tror faktisk ikke dette er noe obs-obs-varsel for City heller. De er hakket bedre enn f.eks Arsenal og jeg tror de vil hanskes bedre med dette scenariet. Mye av dette ligger selvfølgelig også i det at de har ansatt Pep Guardiola, forteller Stamsø Møller.

IKKE ØNSKET: Alle de engelske lagene, foruten Leicester, kan møte Barcelona. Det er nok ikke ønskelig.
IKKE ØNSKET: Alle de engelske lagene, foruten Leicester, kan møte Barcelona. Det er nok ikke ønskelig. Foto: Albert Gea

Gruppene og valgene er både av den enkle og vanskelige sorten for de engelske representantene i Champions League. Alles øyne vil uten tvil være rettet mot Monaco når ballene trekkes og lagene settes sammen.

England har ikke hatt en representant i en Champions League-finale siden Chelseas heroiske seier over Bayern München i 2011/2012-sesongen. Det begynner å bli veldig lenge siden.

Såpass lenge er det at hverken Chelsea, eller Manchester United som tapte finalen året før, er å finne i dagens trekning. Det er opp til den nye vinen å vise at engelskmennene blir å regne med i Europas gjeveste klubbturnering denne sesongen.