Hope Solo utestengt fra det amerikanske landslaget etter Sverige-bråk

Det amerikanske fotballforbundet har utestengt Hope Solo i seks måneder etter at hun kalte det svenske landslaget for feiginger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den amerikanske fotballkeeperen Hope Solo har blitt utestengt fra landslaget som følger av kommentarer etter kvartfinalen mot Sverige under Rio-OL.

Etter kampen, som endte i tap for amerikanerne etter straffesparkkonkurranse, passet den rutinerte amerikaneren på å komme med noen ganske sterke kommentarer.

En skam
– Jeg synes vi spilte en modig kamp. Vi skapte mange sjanser og viste masse mot. Men vi spilte mot en gjeng med feiginger. Det beste laget vant ikke i dag. Det mener jeg!, sa Solo etter kampen.

Etter kommentarene har 35-åringen måttet tåle sterk kritikk for sine meninger. I en USA Today-artikkel kaller de Hopes kommentarer «skamløse», og følger opp med at hun er «en skam» for det amerikanske kvinnelandslaget i fotball.

Nå har det amerikanske fotballforbundet valgt å terminere kontrakten de har med Solo og suspendert henne i seks måneder. Dermed er ikke Solo tilbake for USA før i starten av 2017.

– Kommentarene til Hope Solo etter kampen mot Sverige under OL var uakseptable og møter ikke standard for oppførsel vi forlanger fra vår landslagsspillere, sa presidenten for det amerikanske fotballforbundet, Sunil Gulati, i en offisiell pressemelding.

– Etter å ha vurdert tidligere situasjoner der Hope er involvert, så vel som personlige samtaler vi har hatt for å få henne til å oppføre seg på en måte som passet et medlem av det amerikanske kvinnelandslaget, så har U.S. Soccer bestemt seg for at dette er den rette disiplinære handlingen, skriver Gulati videre.

Solo selv passer likevel på å komme med tilsvar til utestengelsen der hun hverken ber om unnskyldning eller snakker om at hun angrer på kommentarene. Snarere tvert i mot.

Lidenskap
– I 17 år har jeg dedikert mitt liv til det amerikanske kvinnelandslaget og gjort jobben til en proff utøver på den eneste måten jeg vet. Med lidenskap, besluttsomhet og med en sterk forpliktelse til å være den beste keeperen i verden. Ikke bare for mitt land, men for å løfte sporten for den neste generasjonen av kvinnelige utøvere, skriver Solo på sin Twitter-konto.

Hun understreker at hun fortsatt har mye å gi på landslaget, og at forbundets avgjørelse skuffer henne.

– Jeg kunne ikke vært den spilleren jeg er uten å være den personen jeg er, selv om jeg kanskje ikke alltid har tatt de beste valgene eller sagt de riktige tingene. Hele min karriere har jeg kun ønsket det beste for laget, for spillerne og for kvinnesporten, skriver Solo som understreker at dette ikke betyr kroken på døra for henne som fotballspiller.

Solo regnes som en av tidenes største keepere, og har vært med på å vinne OL med USA i 2008 og 2012. Hun ble også verdensmester med USA i 2015. I tillegg holder har hun en voldsomt imponerende statistikk med flagget på brystet. Hun har blant annet holdt nullen i over 100 kamper for USA.

Likevel så har hun alltid vært ganske kontroversiell. I 2014 ble hun arrestert og anklaget for familievold, mens hun i 2015 ble suspendert i 30 dager fra det amerikanske landslaget etter at ektemannen, Jerramy Stevens, ble tatt for fyllekjøring.