Ellevill trenerjubel da Kongsvinger snudde kampen

Daouda Bamba scoret sitt 14. mål for sesongen, men Kongsvinger snudde kampen i sluttminuttene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kristiansund - Kongsvinger 1-2

Kristiansund sløste med sjansene hjemme mot Kongsvinger, men etter 63 minutter viste Daouda Bamba hvorfor han er KBKs toppscorer. Det så ut til å gå mot en oppskriftsmessig seier for vertene, men ni minutter før slutt stusset Adem Güven inn utligningen. Og bortelaget hadde mer å komme med. I det 89. minutt sikret samme mann en overraskende borteseier, da han bredsidet inn utligningen fra kort hold.

Det førte til at KIL-trener Luis B. Pimenta stormet inn på banen og jublet ellevilt sammen med spillerne etter den avgjørende scoringen!

Se vinnermålet og banestormingen i videovinduet øverst i saken.

Vertene topper fortsatt OBOS-ligaen, men etter dagens Jerv-seier mot Ull/Kisa er sørlendingene kun tre poeng bak Kristiansund. Dersom Sandefjord vinner morgendagens kamp er også de kun tre poeng bak ligalederne.

Slik var kampen
Kristiansund har vært bunnsolide på hjemmebane denne sesongen. Nordmøringene stod med kun ett hjemmetap før dagens kamp (den famøse 2-3-kampen mot Sandnes Ulf, der dommeren viste ut feil spiller). Kristiansunds protest er ennå ikke ferdig behandlet.

Her gir dommer gult kort til feil mann - Torske feilaktig utvist

Hjemmelaget gikk hardt ut fra start og skapte en haug med store muligheter. Rocky Lekaj prøvde seg med en hælflikk, men ble avblåst for offside. Og kun minutter senere fikk Jean Alassane Mendy en enorm mulighet fra fem meter, men angriperen klinket ballen i tverrliggeren.

Kongsvinger kom bedre med utover i omgangen, men et tverrliggertreff på tampen var det nærmeste bortelaget kom scoring før pause.

I starten av andre omgang fortsatte Kristiansund sjanseproduksjonen, og både Mendy og Bamba hadde store muligheter til å sende vertene i føringen.

Etter 63 minutter fant Bamba endelig veien til nettmaskene. Angriperen dro seg innover i sekstenmeteren og skjøt via en KIL-forsvarer og i mål til 1-0. Det var ivorianerens 14. scoring for sesongen.

Bamba scorer for Kristiansund

Men ni minutter før slutt kom Kongsvinger tilbake. Hélio Pinto slo et presist innlegg, som Adem Güven stusset i mål til 1-1. Men Güven var ikke ferdig for kvelden. Like før slutt bredsidet han inn 2-1 - og KIL-trener Luis B. Pimenta stormet banen i lykkerus. Dermed kunne bortelaget juble for en overraskende seier. Kongsvinger ligger nå på femteplass, mens Kristiansund topper med tre poeng ned til Jerv.

Slik gikk rundens øvrige kamper i OBOS-ligaen:

Jerv - Ullensaker/Kisa 1-0

Strømmen - KFUM 2-1

Bryne - Levanger 4-3

Fredrikstad - Åsane 3-2

Ranheim - Sandnes Ulf 0-2

Hødd - Mjøndalen (TV 2 Zebra kl. 19) og Sandefjord - Raufoss (TV 2 Sumo kl. 19) spilles i morgen.