Viking kvitter seg med trofast tjener: Får sparken etter 30 år i klubben

De blodrøde tallene i Viking går ingen steder. Nå fjerner klubben tre stillinger etter sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gary Goodchild, klubbens mangeårige speider, er en av to som må forlate den kriserammede klubben umiddelbart, sammen med materialforvalter Stian Refvik.

60-prosentstillingen til video- og analyseansvarlig Gaute Schei kuttes også etter sesongen, men Schei fortsetter dog i klubben med andre oppgaver.

Goodchild kom til Stavanger i 1981, som klubbens første utlending, og fikk med seg to seriemesterskap, to seriesølv og to cupfinaler. Han har også vært trener på junior- og u-laget i tillegg til å ha vært assistenttrener på a-laget i 2006.

Grunnet sviktende inntekter må klubben kutte drøyt ni millioner kroner i løpet av kalenderåret 2016.

Opp fra bunnen
Eirik W. Henningsen, daglig leder i Viking, sier til TV 2 de nå begynner å se fremover.

– Nå er vi på grunnfjellet, og fra grunnfjellet skal vi nå ta sats. Vi må begynne å tenke framtid og utvikling. Vi har tidligere kommunisert at vi skal bli så flinke som vi kan bli på talentutvikling.

– Vi har en målsetting om at i 2019 minst 50 prosent av grunnstammen på a-laget skal bestå av regionale spillere.

Går utover humøret
Viking-trener Kjell Jonevret mener at noen av rollene som nå kuttes er viktige.

– De har sikkert en plan for hvordan dette skal bli i fremtiden, for noen av disse rollene må vi ha uansett. Dette har gått ganske fort, så jeg vet ikke hva som skjer. Humøret i gruppen blir ikke bedre av dette, men vi får bare kjempe videre.

Også kaptein André Danielsen er preget av situasjonen.

– Det er forferdelig synd at vi har havnet i denne situasjonen, og at vi må gjennomføre disse kuttene. Klubben kan ikke overleve på lang sikt med disse røde tallene, så vi er nødt til å gjøre noe med det.

Viking har lenge slitt med økonomien, og i april meldte klubben at de manglet nærmere 30 millioner kroner, og var i akutt likviditetskrise.

Da var salg av spillere, terminering av kontrakter og andre kostnadskutt det som ble løsningen. Nå må det altså nye kutt til.