Angrep keeper – innrømmer å ha spilt på kampen

– Han hadde tapt penger og tenkte vel ikke så rasjonelt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var i forrige uke at en 17-år gammel svensk gutt gikk til angrep på Östersunds keeper Aly Keita under en kamp mot Jönköpings Södra i Allsvenska.

Det brutale overfallet sjokkerte Fotball-Sverige. I tillegg til å overfalle keeperen forklarte angriperen at det var en bombe på tribunen, noe som viste seg ikke å stemme.

Se det brutale overfallet øverst i saken!

17-åringen benektet først at det lå noe bak angrepet, men i avhør har han nå innrømmet å ha spilt på kampen, skriver Aftonbladet. Dette til tross for at han er mindreårig og ikke har lov til å spille.

Ifølge svensk politi skal overfallsmannen ha forklart at han hadde spilt på et visst resultat i kampen. Da resultatet ikke gikk hans vei ble han skuffet.

– Det har ikke kommer frem noen andre opplysninger under etterforskningen som taler for noe annet motiv til 17-åringens handling. Det finnes ingen andre mistenkte. Etterforskningen forventes å være ferdig om tre/fire uker, sier statsadvokat Pernilla Törsleff til ifølge Aftonbladet.

17-åringen er nå mistenkt for grov mishandling og falsk alarm.

– Jeg har ingen grunn til å tvile på hans opplysninger, men jeg vil ikke si noe om hvor mye penger han satset. Han hadde tapt penger og tenkte vel ikke så rasjonelt, forklarer hans advokat Uno Karlsson.

Da Keita ble overfalt av 17-åringen stormet lagkameratene til. I ettertid ble to av spillerne på Östersund anmeldt for mishandling av eller forsøk på mishandling av 17-åringen. Den delen er etterforskningen er avsluttet uten at politiet går videre med saken.

Hendelsen skjedde på overtid av kampen på stillingen 1-1. Det svenske fotballforbundet har fastsatt at 1-1 blir sluttresultatet.