Syndebukk, publikumssvikt og tilgjengelig på billigsalg – dette har vært Bastian Schweinsteigers marerittsommer

Ting har ikke helt gått veien for den legendariske tyske midtbanegeneralen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bastian Schweinsteiger bekrefter på sin Twitter-konto onsdag at Manchester United blir hans siste klubb i Europa.

Schweinsteiger har enda ikke spilt for United denne sesongen, og skal etter rapportene ikke fungere i fremtidsplanene til trener José Mourinho.

En ordknapp Schweinsteiger takker supporterne for deres støtte, og bekrefter at han alltid vil være klar for å gi laget sitt beste.

Spørsmålet nå er hvorvidt Schweinsteiger gjør seg klar for en tilværelse utenfor det europeiske kontinent. USA og Kina vil nok begge være hete alternativer dersom den tyske legenden nå gjør seg klar for å forlate Manchester United.

Mareritt-måneder
Ting har ikke helt gått etter planen for Bastian Schweinsteiger denne sommeren. Helt siden exiten fra sommerens EM-sluttspill har ting virkelig sett ille for tyskernes midtbanegeneral.

GOD NATT: Tyske SportBild var nådeløse mot Schweinsteiger etter semifinalen i EM.
GOD NATT: Tyske SportBild var nådeløse mot Schweinsteiger etter semifinalen i EM.

Det startet riktignok ganske bra for Schweinsteiger som rakk mesterskapet med nød og neppe etter å ha kommet tilbake fra skade. Deretter scoret han i Tysklands seier over Ukraina.

Likevel var det han tysk presse pekte ut som den store syndebukken da det ble exit i semifinalen mot vertsnasjonen Frankrike.

«Bonne nuit, Schweini» (God natt, Schweini) prydet hjemmesiden til tyske SportBild etter kampen, og flere andre aviser nevnte Schweinsteiger som en av grunnene til hvorfor det ikke ble tysk suksess under sommerens EM.

Kun 9000
Det hele ledet til at Schweinsteiger til slutt valgte å trekke seg fra det tyske landslaget. Etter hele 120 kamper for «Die Mannschaft» så bestemte det tyske fotballforbundet at det var på sin plass med én siste kamp for den tidligere tyske landslagskapteinen.

Nå skriver The Sun at kampen mot Finland kun har solgt 9000 av av mulige 54 000 billetter på Borussia Park i Mönchengladbach i neste uke. Det hele kan fort vise seg å bli nok en nedtur for Schweinsteiger denne sommeren.

For tidligere ble det klart at José Mourinho heller ikke ønsker tyskeren i Manchester United. Tidligere i sommer ble det til og med meldt at Schweinsteiger har blitt tvunget til å trene med reservelaget, og ikke lenger omgås førstelaget til United.

Schweinstieger har ikke deltatt i Uniteds sesongoppkjøring, og har heller ikke vært å se på benken engang for United denne sesongen. Behandlingen skal ha fått sinnene i kok hos hans bror, Tobi, som gjorde det ganske klart hva han følte om situasjonen på Twitter:

– Ingen respekt, tvitrer Schweinsteigers bror når rapportene om Bastians behandling lekket ut i sosiale medier.

– Kan ikke løpe
Det siste man har sett fra tyskeren i nærheten av United var et bilde han selv la ut på sosiale medier der han satt på tribunen og så Uniteds første hjemmekamp denne sesongen mot Southampton.

– Den første Premier League-kampen på Old Trafford! Lykke til, gutter, tvitret Schweinsteiger med et bilde av seg selv på tribunen. Det gjenstår å se om han blir å finne på gressmatta på Old Trafford i den nærmeste fremtid.

For nedturene stopper faktisk ikke der for Schweinsteiger. Skal man tro rapportene fra engelske Daily Mirror så er Manchester United så desperate på å få solgt tyskeren at de aksepterer bud på så lite som rundt 20 millioner kroner for Schweinsteiger. Det kun ett år etter at han ankom fra Bayern München.

Celtic har vært linket med en overgang for den legendariske tyskeren, men de ryktene ble kjapt avvist av trener Brendan Rodgers som kom med noen heller spydige kommentarer med tydelig myntet mot Schweinsteigers nåværende fysikk.

– Jeg trenger ikke store signeringer som ikke kan løpe, svarte Rodgers på spørsmål fra skotske Evening Times om hvorvidt Schweinsteiger kunne bli aktuell for en overgang til Celtic Park.

Dermed ser det ut til at Schweinsteigers karriere ikke akkurat går den veien han hadde håpet. Likevel kan han smykke seg med at ting går litt bedre på den private fronten. Schweinsteiger giftet seg nemlig med tennisstjernen Ana Ivanovic denne sommeren.

Det får være det ene lysglimtet i en heller mørk sommer for en av Tysklands største spillere gjennom tidene.