STÅR OVER: Det blir ikke noe høydesamling på Marit Bjørgen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
STÅR OVER: Det blir ikke noe høydesamling på Marit Bjørgen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: Roald, Berit

– Løping i fjellet er ikke noe for henne

Marit Bjørgen må stå over høydesamlingen med landslaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Marit Bjørgen (35) er i fortsatt ikke i stand til å løpe som hun skal og står over langrennslandslagets høydesamling som starter i Italia onsdag.

Statusen for Bjørgen er den samme som under samlingen på Lillehammer for drøye ti dager siden.

Hun sliter fortsatt med ettervirkninger etter to tretthetsbrudd i bekkenet. Bjørgen trente for offensivt i etterkant av fødselen og pådro seg først et brudd på venstre side av bekkenet i mars.

Et par måneder senere fikk hun et brudd på høyre side.

– Marit står over denne samlingen. Statusen for henne er det samme. Hun er i forsiktig progresjon og i god trening, men løping i fjellet er ikke noe for henne på dette stadiet etter to slike brudd. Det blir mest rulleskitrening på henne, sier landslagssjef Vidar Løfshus til NTB.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen blir heller ikke med til Italia. Det ble ifølge Løfshus bestemt for en god stund siden.

På herresiden kommer en forkjølet Sindre Bjørnestad Skar ned noen dager senere enn de øvrige. Det samme gjelder Niklas Dyrhaug, som har en rygg som til tider ikke er helt optimal.

Martin Johnsrud Sundby slutter seg til landslaget den 27. august etter domsavgjørelsen til Idrettens Voldgiftsrett (CAS). Den formelle utestengelsen til Sundby blir ikke opphevet før den 11. september, men i de to siste ukene av utestengelsen har han lov til å trene med landslaget igjen. (©NTB)