En mann bæres ut fra ruinene i byen Amatrice. Minst tre personer er drept i jordskjelvet. Foto: Filippo Monteforte/AFP Photo
En mann bæres ut fra ruinene i byen Amatrice. Minst tre personer er drept i jordskjelvet. Foto: Filippo Monteforte/AFP Photo Foto: Filippo Monteforte

Kraftig jordskjelv i Italia

Minst 120 mennesker er bekreftet omkommet etter det kraftige jordskjelvet som rammet Italia natt til onsdag.

Et kraftig jordskjelv rammet sentrale deler av Italia natt til onsdag. Skjelvet hadde sitt senter i regionen Umbria og ble utløst klokken 03.36 natt til onsdag lokal tid.

Ifølge det italienske nyhetsbyrået ANSA har flere bygninger kollapset, og i byen Amatrice sitter folk fast under ruinene, melder Reuters.

Minst 120 mennesker er så langt bekreftet døde i jordskjelvet, opplyser statsminister Matteo Renzi onsdag kveld.

Over 150 mennesker er savnet, melder BBC.

Kraftig jordskjelv i Italia – flere skal være fanget i ruiner

– Fire personer er i ruinene, og de viser ikke noe tegn på liv. To foreldre og to barn, sier Accumoli-ordfører Stefano Petrucci til Rai.

Jordskjelvet med en styrke på 6,2 rammet sentrale deler av landet klokken 3.36 natt til onsdag. Byen Amatrice, som ligger om lag 130 kilometer nordøst for Roma, er blant de hardest rammede områdene. Videre er Accumoli, Posta og Arquata del Tronto hardt rammet, ifølge Reuters.

Områdene som ble rammet er ikke særlig tett befolket.

Huset i bagrunnen er ødelagt av jordskjelvet, som med 6,2 i styrke rammet sentrale Italia natt til onsdag. Bilder viser folk som står ved en vei i Amatrice. Foto: Emiliano Grillotti
Huset i bagrunnen er ødelagt av jordskjelvet, som med 6,2 i styrke rammet sentrale Italia natt til onsdag. Bilder viser folk som står ved en vei i Amatrice. Foto: Emiliano Grillotti Foto: Stringer

– Tre fjerdedeler av byen er borte

Den italienske kringkasteren Rai skriver at det var en rekke skjelv med forskjellig styrke, og det sterkeste var det som rammet klokken 03.36.

Ifølge det amerikanske jordskjelvsenteret USGS var dét skjelvet relativt grunt med en dybde på kun 10 kilometer.

Senteret for skjelvet var like ved Amatrice i det sentrale Italia. Skjermdump/Google Maps
Senteret for skjelvet var like ved Amatrice i det sentrale Italia. Skjermdump/Google Maps

Skjelvet kjentes helt til hovedstaden Roma, ifølge Reuters.

Ifølge nyhetsbyrået AP beskriver ordføreren i byen Amatrice, Sergio Pirozzi, situasjonen som dramatisk.

– Tre fjerdedeler av byen finnes ikke lenger. Målet er nå å redde så mange liv som mulig. Det er stemmer i ruinene, vi må redde folk der, sier Amatrice-ordføreren, ifølge Reuters.

– Nå som dagslyset kommer, ser vi at siutuasjonen er enda mer fryktelig enn vi fryktet, sier Accumoli-ordfører Stafano Pettrucci.

Italienske myndigheter har også beskrevet skjelvet som alvorlig.

– Det er en katastrofe. Vi prøver å evakuere landsbyen og flytte dem til en sportsbane. Jeg har akkurat ankommet og jeg føler for å gråte. Jeg har aldri sett en så apokalyptisk scene foruten L'Aquila-jordskjelvet på fjernsyn, sier Aleandro Petrucci, ordfører i Arquata, ifølge the Telegraph.

Flere hus har kollapset i jordskjelvet. Foto: Emiliano Grillotti/Reuters
Flere hus har kollapset i jordskjelvet. Foto: Emiliano Grillotti/Reuters Foto: Filippo Monteforte

Skjelvet han sikter til rammet i 2009, da over 300 mennesker livet da et skjelv med styrke på 6,3 la deler av L'Aquila i grus. I 2012 omkom 23 mennesker i to jordskjelv med ti dagers mellomrom i Nord-Italia.

Flere veier er ødelagt, som gjør at hele landsbyer er isolerte, ifølge italienske medier.

(TV 2/NTB)

Mer innhold fra TV 2