Celtic holdt på å rote det til, men tok seg endelig til Champions League

Brendan Rodgers lykkes med det Ronny Deila aldri klarte.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hapoel Be'er Sheva - Celtic 2-0 (4-5 sammenlagt).

Skottene hadde sikret seg et solid utgangspunkt før kampen mot Hapoel Be'er Sheva i den siste runden i Champions Leauge-kvalifiseringen.

Celtic vant 5-2 på hjemmebane, og hadde tilsynelatende en fot i mesterligaens gruppespill.

Men hjemmelaget viste tidlig at de var klar på at de ville ta tyren ved hornene, og allerede etter 14 minutter fikk israelerne straffe. Saidy Janko felte Ofir Davidzaza, riktig nok klart utenfor boksen, men dommer dømte likefullt straffe.

Den reddet imidlertid keeper Craig Gordon, og Celtic slapp med skrekken. I seks minutter. Da steg Ben Sahar til værs og stanget inn en corner.

Be'er Sheva fortsatte presset, og stresset et nervøst Celtic-forsvar helt frem til pause. Etter hvilen fosset israelerne ut av startblokkene, og etter et innlegg på høyresiden, klarte nevnte Janko og Gordon å rote det til, og Ovidiu Hoban scoret trolig et av de enkleste målene i sin karriere. 2-0 etter 48 minutter, og 4-5 sammenlagt. Dermed trengte bare hjemmelaget ett mål for å avansere på bortemål.

Tok Madonnas fly
Celtic-spillerne fløy til Israel i et privatfly Madonna bruker når hun turnerer, for å få best mulig oppladning, men det virket ikke å ha hjulpet skottene nevneverdig.

Hjemmelaget hadde flere store sjanser til å skaffe seg målet de trengte, men klarte aldri å sette den siste ballen i mål.

Dermed tar Brendan Rodgers klubben til Champions League på første forsøk, og for første gang siden 2013/14-sesongen. Det var noe Ronny Deila aldri klarte da han trente klubben, noe som til slutt ble det som felte nordmannen.

– Det er fantastisk! Det var de lengste 90 minuttene jeg har hatt som trener, sier Brendan Rodgers til klubbens nettside etter kampen.

Klubben er sikret minst 237 millioner kroner som følge av avansementet til gruppespillet, ifølge skotske Daily Record.

Støtter Palestina
I hjemmekampen på Celtic Park viste Celtic-supporterne frem flere palestinske flagg for å uttrykke sin støtte til staten, som er under okkupasjon fra Israel.

Etter at UEFA valgte å åpne sak mot klubben som følge av dette, startet supporterne kampanjen #matchthefineforpalestine, for å samle penger til palestinsk veldedighet, og for å vise sin misnøye med en eventuell bot fra UEFA.

Kampanjen har i skrivende stund samlet inn nærmere 130 000 britiske pund, eller nesten halvannen million norske kroner.

PS! Hverken Stefan Johansen eller Kristoffer Ajer var med i Celtics kamptropp.