FUGLEFAST. Camilla Herrem, Marit Malm Frafjord, Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Nora Mørk, Stine Bredal Oftedal og Veronica Kristiansen i OL-landsbyen i Rio de Janeiro. Nå må de bli værende. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
FUGLEFAST. Camilla Herrem, Marit Malm Frafjord, Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Nora Mørk, Stine Bredal Oftedal og Veronica Kristiansen i OL-landsbyen i Rio de Janeiro. Nå må de bli værende. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: Junge, Heiko

Håndballjentenes hjemreise stoppet av fugl i flymotor

– Hvis vi blir her i mange dager er stranden rett utenfor hotellet – hvis det blir fint vær, sier landslagskaptein Stine Bredal Oftedal.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag formiddag skulle de norske håndballjentene fly ut fra Rio, etter å ha tatt OL-bronse lørdag.

Det var i hvert fall planen, for etter mye om og men, fikk spillerne og trenerteamet beskjed om at flyet ikke kom til å lette etter planen.

– Vi vet ikke helt hva som skjer. Vi fikk bare beskjed om at flyet var kansellert og at alt annet var fullt. Vi aner ikke når vi drar av gårde, om det blir i kveld eller om vi må være her i flere dager... Så her er vi, sier en lattermild Stine Bredal Oftedal til TV 2.

Årsaken skal visstnok være at flyet de skulle ha vært med, fikk en uheldig blindpassasjer i motoren på vei til Brasil.

– Det vi hørte var at det var at en fugl i motoren. Dette fikk vi vite rett før vi skulle til å boarde, men så ble det kansellert. Så fikk vi beskjed om å gå på igjen, før det ble kansellert igjen.

Savner familiene
Landslagskapteinen forteller at mange av spillerne har tatt seg noen ekstra dager fri før seriestart rundt om i Europa, og at det kan være greit å komme seg hjem. Camilla Herrem la også ut et bilde på sin Instagramprofil, der hun takker en fugl for at fridagene før sesongen ryker.

– Å ikke få bruke fridagene med de nærmeste er litt kjedelig, men vi får ikke gjort noe med det, så vi får prøve å kose oss i Rio, sier Oftedal.

Issy Paris-spilleren forteller at de brukte flere timer på å dra fra deltakerlandsbyen, for så bare å ende opp på et hotell like ved.

– Det er mye bedre å være på dette hotellet, og blir vi her i mange dager er stranden rett utenfor, hvis det blir fint vær, da. Det er det heller ikke, så akkurat nå høres det litt stusselig ut, sier 24-åringen og ler.

Nå handler det bare om å gjøre det meste av situasjonen.

– Nå får vi bare shoppe litt og finne på andre ting. Vi krysser fingrene for at det ordner seg, men alt er fullt. Det kan ta noen dager, men vi sitter klare på Internett og sjekker mailen hele tiden.