SUPERKEEPER: Claudio Bravo er klar for Manchester City etter to sesonger i Barcelona / Foto: REUTERS/Albert Gea.
SUPERKEEPER: Claudio Bravo er klar for Manchester City etter to sesonger i Barcelona / Foto: REUTERS/Albert Gea. Foto: Albert Gea

Pep Guardiola henter Barcelona-keeper

Manchester City har signert Claudio Bravo (33) fra den katalanske storklubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Premier League på TV 2 Sumo! Her skaffer du deg tilgang!

Den chilenske landslagskeeperen har signert for Manchester City.

Det bekrefter Premier League-klubben selv på sine hjemmesider.

Barcelona har tidligere meldt via sin Twitter-konto at Barcelona og Manchester City mer eller mindre var enige om en overgang for Chiles landslagskeeper.

Ifølge Sky Sports betaler de lyseblå 185 millioner kroner for chileneren, som har skrevet under på en fireårskontrakt.

Diskusjonen rundt keepersituasjonen i Manchester City har pågått en stund. Det har lenge gått rykter om at Pep Guardiola har ønsket seg en annen førstekeeper enn Joe Hart.

Engelskmannen har sett begge seriekampene fra benken, mens fjorårets andrekeeper Willy Caballero har voktet buret.

Nasjonalhelt
33 år gamle Bravo kom til Barcelona fra Real Sociedad, og har spilt 74 kamper for Barcelona, og holdt nullen i 42 av disse. Han har også vært en viktig figur på landslaget over flere år.

33-åringen har vært i Barcelona siden 2014 der han har vært med å vinne Champions League i 2015, så vel som La Liga og den spanske cupen de to siste sesongene.

I tillegg til dette har den chilenske landslagskapteinen også voktet buret for sin nasjon i Copa América de to siste årene der Chile har gått til topps ved begge anledninger.

Bravo er også den chileneren som står med flest landskamper med sine 104 med flagget på brystet. Han startet sin karriere i den chilenske stormakten Colo Colo før ferden gikk videre til Real Sociedad.

Hart ønsket av PL-rival
Joe Hart skal ifølge ryktene være ønsket av Everton.

Både det engelske og det internasjonale overgangsvinduet stenger ved månedsskiftet.

Barcelona serieåpnet hjemme mot Real Betis lørdag kveld, og smadret motstanderen 6-2, blant annet etter tre mål av Luis Suárez og to av Lionel Messi. Det ble altså Bravos siste kamp for den regjerende spanske dobbeltmesteren.