KONTROVERSIELL. Burnley-spiss Andre Gray havnet i trøbbel etter en fire år gammel tweet gikk viralt. Foto: Reuters / Lee Smith
Livepic.
KONTROVERSIELL. Burnley-spiss Andre Gray havnet i trøbbel etter en fire år gammel tweet gikk viralt. Foto: Reuters / Lee Smith Livepic. Foto: Lee Smith

FA sikter Gray for fire år gamle homofobiske ytringer

– Er det bare meg eller er det homser overalt?

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Andre Gray presenterte seg for Premier League-publikumet i Burnleys 2-0-seier over Liverpool forrige helg.

For fire år siden spilte Gray Hinckley United på nivå seks i England. Den gang da forfattet han denne tweeten:

– Er det bare meg eller er det homser overalt? #brenn #dø #gjørmegkvalm.

Dette skrev han på sin Twitter-konto i januar 2012, men meldingen dukket opp igjen etter Liverpool-matchen, til tross for at den senere har blitt slettet. Gray nøyet seg ikke bare med denne, og skrev en rekke rasistiske og homofobiske meldinger.

Skjermdump: @AndreGray7       
Skjermdump: @AndreGray7       

Nå har det engelske fotballforbundet, FA, åpnet sak, og siktet Gray for upassende oppførsel i sosiale medier, og brudd på FAs regel E3(1), selv om meldingene er over fire år gamle.

Beklaget oppførselen
– Kommentarene var sjikanerende og/eller fornærmende og/eller upassende og/eller satte spillets rykte i vanry i forhold til FAs regel E3(1), skriver forbundet.

De skriver videre at bruddet også går inn på regelen som omtaler seksuell legning, kjønn, farge og rase.

Gray må svare på siktelsen innen onsdag kveld.

Andre spillere fikk karantene og bøter
Etter meldingen ble kjent gikk spilleren selv ut og beklaget oppfølselen.

– Først vil jeg komme med en oppriktig unnskyldning til de jeg kan ha fornærmet i forbindelse med disse meldingene. Meldingene ble skrevet for fire år siden da jeg var en helt annen person enn jeg er nå. Jeg var på et helt annet stadie i livet på den tiden - noe jeg har jobbet hardt for å komme meg videre fra, sa han da.

ESPN forteller at i juni ga FA en kamp karantene til Coventrys Chris Stokes for en homofobisk melding han la ut på Twitter en måned tidligere.

Samme måned som Grays tweet ble lagt ut i 2012, ble Leicester-spiller Michael Ball bøtelagt for samme type kommentarer, mens Federico Macheda også fikk bot for å skrive lignende meldinger.