LANDSLAGSKAMERATER: Erkan Zengin og Zlatan Ibrahimovic på trening på Friends Arena i Stockholm. Nå skal ingen av dem spille med flagget på brystet flere ganger. Foto: AFP PHOTO / TT News Agency / CLAUDIO BRESCIANI/TT / Sweden.
LANDSLAGSKAMERATER: Erkan Zengin og Zlatan Ibrahimovic på trening på Friends Arena i Stockholm. Nå skal ingen av dem spille med flagget på brystet flere ganger. Foto: AFP PHOTO / TT News Agency / CLAUDIO BRESCIANI/TT / Sweden. Foto: Claudio Bresciani/tt

No Ibra – no party: Gir seg på landslaget fordi Zlatan har sluttet

Erkan Zengin (31) vil ikke fortsette uten kompisen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I et intervju med svenske Expressen sier Erkan Zengin at han gir seg på landslaget etter å ha måttet nøye seg med å være innbytter for Sverige under sommerens europamesterskap i Frankrike.

31-åringen som spiller for Eskisehirspor i tyrkisk andredivisjon, var ikke med i Sveriges tropp som ble tatt ut til VM-kvalifiseringskampen mot Nederland 6. september, og nå forteller han at hans dager i blå-gult er talte.

– Skal jeg være helt ærlig? Jeg sa etter EM at jeg skulle slutte, men har ikke fortalt det. Jeg snakket litt med Marcus Allbäck (Sveriges assistentrener). Jeg har sluttet på landslaget, sier midtbanespilleren til avisen.

– Like greit for meg å gi meg også
Zengin forteller at han ikke en gang hadde fått meg seg at det hadde blitt tatt ut en tropp en gang, men at han føler at det finnes bedre spillere enn ham selv.

– Jeg vil overlate plassen min til de som er bedre. Jeg kjenner at jeg ikke klarer å kjempe om plassen, siden jeg ikke spilte EM-kampene. Det føles som det finnes bedre spillere enn meg, sier han.

– Hvordan kommer du til å se tilbake på tiden på landslaget?

– Skal jeg være helt ærlig? Jeg har hatt gode tider, men nå som Zlatan har sluttet er det like greit for meg å gi meg også, sier svensken.

– Hvorfor føler du dette?

– Jeg har ingenting å gi der, akkurat nå.

– Når Zlatan ikke er med?

– Ja, haha.

Expressen skriver videre at Zengins beslutning om å gi seg på laget, ikke har nådd trenerteamet.

Kompisen Zlatan Ibrahimovic ga seg på landslaget etter sommerens EM-sluttspill der svenskene skuffet stort.

– Jeg er veldig stolt over å være kaptein for Sverige. Jeg vil takke alle supportere som har hjulpet meg å oppnå det jeg har gjort. Hvor enn jeg går så kommer jeg alltid til å ta med meg det svenske flagget og være stolt over det, sa han da.