TIL CHAMPIONSHIP?: Ipswich Town skal være en av klubbene som er interesserte i Martin Samuelsen. Foto: Scanpix
TIL CHAMPIONSHIP?: Ipswich Town skal være en av klubbene som er interesserte i Martin Samuelsen. Foto: Scanpix Foto: Adam Davy

Championship-interesse for Martin Samuelsen

19-åringen kan lånes ut i løpet av den neste uken. Tirsdag skrev også nordmannen ny fireårskontrakt med West Ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter det TV 2 erfarer så eksisterer det en interesse fra Ipswich Town i å låne den norske 19-åringen fra hans nåværende klubb, West Ham.

Ipswich-trener Mick McCarthy var tilstede under West Hams U23-kamp mot Newcastle mandag der Samuelsen var i aksjon.

– Jeg kan ikke bekrefte eller avkrefte om Ipswich er interesserte. Jeg fikk med meg at de så på, men hvorvidt de er interesserte utover det kan jeg hverken bekrefte eller avkrefte, forteller Samuelsens far, Frode Samuelsen, til TV 2.

Tirsdag kveld kom også beskjeden fra West Ham om at 19-åringen har skrevet under på ny fireårskontrakt som binder ham til London-klubben til 2020.

– Jeg har vært her i et år nå, og ingenting gjør med gladere enn å signere ny kontrakt og bli enda lengre i klubben, sier Samuelsen til klubbens hjemmesider.

Storebroren sammenligner Martin Samuelsen med Zlatan

Forrige sesong var han på utlån til Peterborough som spiller på tredjenivå i England i fjor. Det kommer ikke til å bli aktuelt denne sesongen da det er foresett en rolle at han skal ta steget opp minst ett nivå denne sesongen bekrefter faren.

Likevel forteller han at det enda ikke er tatt noe valg rundt hvor 19-åringen spiller sin fotball neste sesong.

Rasende Skrtel utvist etter å ha blitt lurt av Martin Samuelsen

– Vi vet at det er interessante klubber som er interessant, og det handler om å ta et valg i forhold til et lån. Han har enda en uke å bestemme seg for om det blir et lån, forteller Samuelsen rundt sønnens fremtid.

Det skal heller ikke være helt utelukket å bli i West Ham denne sesongen.

– Utlån er ett av to alternativer. Enten blir han i West Ham eller så blir det utlån. Det er en del ting som ikke har landet enda. Martin får en god kamphverdag innen en ukes tid, det er vi relativt sikre på, forteller Samuelsen.

Nordmannen, som er en del av Per-Mathias Høgmos tropp til kampene mot Hviterussland og Tyskland, har vært plaget av skader og sykdom denne sommeren hvilket har satt en stopper for sesongoppkjøringen hans.

Ting tyder likevel på at det er stor interesse rundt nordmannen som fort kan ende opp på Portman Road denne sesongen.