Fisketorget i Bergen viser seg fra sin beste side
Wenche lager fristende og smakfulle laksesmørbrød på fisketorget i Bergen.
I forbindelse med høstlanseringen til TV 2, var halve God morgen Norge på plass i Bergen i dag. Fisketorget viste seg fra sin beste side, og Wenche laget sine beste smørbrød.
Her får du oppskriften på smørbrød med varmrøkt krydderlaks:
Oppskriften er til fire smørbrød.
- 125 g varmrøkt krydderlaks per smørbrød
- Blandet salat
- 4 stk. halvgrove/grove brødskiver
- Dill, sitron
Pepperrotkrem:
- 2 dl tykk yoghurt
- 1 dl majones
- 2 ss finrevet/finhakket pepperrot
- Saft av ½ sitron
- 1-2 ts sukker
- Salt, grovmalt pepper

Sursøt agurksalat:
- 1 slangeagurk
- 1 ts salt
- 2 ss epleeddik
- 1 ss vann
- 1 ss sukker
- Grovmalt pepper
Begynn med å lage pepperrotkremen.
Den bør stå og trekke smak i en time før servering.
Høvle agurken i lange tynne skiver langsetter agurken.
Bland sammen salt, sukker eddik og litt vann.
Hell over agurken og la trekke i ca 10 min.
Smak til med litt salt, sukker og grovmalt pepper.
Smør litt smør eller pepperrotkrem på skivene.
Anrett med sprø salat og laks.
Ringle over pepperrotkrem.
Legg til slutt over de sursøte agurkskivene.