RETUR: England-trener Sam Allardyce forteller at han fort kan vurdere å hente John Terry tilbake til det engelske landslaget.
RETUR: England-trener Sam Allardyce forteller at han fort kan vurdere å hente John Terry tilbake til det engelske landslaget. Foto: Glyn Kirk

Allardyce åpner for Terry-retur til det engelske landslaget

Chelsea-kapteinen trakk seg fra det engelske landslaget etter en feide med fotballforbundet i 2012.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det har gått fire år siden John Terry sist trakk på seg den engelske landslagstrøya. Nå kan det gå mot en retur til «Three Liones» for 35-åringen.

Den engelske landslagssjefen, Sam Allardyce, varsler likevel om at det nå kan bli aktuelt å hente Chelsea-kapteinen tilbake.

– Det kan være. Dette avhenger av hva John har sagt. Hvis jeg skulle få sjansen så kan det være at jeg må ringe han, men inntil vi kommer til det punktet så får vi bare vente og se, fortalte Allardyce til The Guardian før landslagsuttaket til VM-kvalifiseringskampen mot Slovakia 4. september.

Grunnlaget for at Terry gav seg på det engelske landslaget i 2012 var en feide med det engelske fotballforbundet rundt hans rasismesak mot daværende QPR-stopper Anton Ferdinand.

Terry ble frifunnet i det engelske rettsystemet fra å ha agert rasistisk mot Ferdinand, men det engelske fotballforbundet åpnet fortsatt en sak mot Terry. Han ble senere utestengt i fire kamper for å ha rasisme mot Ferdinand.

Dette førte til at Terry ikke lenger følte at hans posisjon innad i det engelske landslaget var «uholdbar».

– Jeg føler at FA (det engelske fotballforbundet), ved å starte en sak mot meg som omhandler det samme som jeg har blitt frifunnet for i retten, gjør at min posisjon i det engelske landslaget er uholdbar, sa Terry i en offisiell pressemelding i 2012.

Problemene rundt Terry har vært på det engelske landslaget. Som følger av Ferdinand-saken ble Antons bror, Rio, utelatt fra den engelske landslagstroppen til EM i 2012. Grunnlaget den gangen skal ha vært at daværende England-sjef, Roy Hodgson, ikke ønsket dårlig stemning mellom de to forsvarskjempene.

Terry var også landslagskaptein frem til 2010 da det ble funnet ut at han hadde et forhold til Vanessa Perroncel, daværende kjæreste til England-lagkamerat Wayne Bridge. Som følger av dette trakk Bridge seg fra det engelske landslaget.

Nå kan det likevel se ut til at Terry fort kan returnere til landslaget skulle Allardyce få muligheten til å hente han tilbake.