I 2013 ble læreren Laura Whitehurst (29) arrestert for å seksuell omgang med tre mindreårige elever ved Citrus Valley High School i California.

En av dem var en da 16 år gammel gutt, som Whitehurst ble gravid med. I dag er han 21 år, og har delt omsorg for datteren han har med sin tidligere lærer.

Året etter pågripelsen av Whitehurst, saksøkte den tidligere eleven skoledistriktet. Han mente skolen ikke hadde gjort nok for å gripe inn og stoppe forholdet.

Forrige fredag ble det kjent at eleven får en stor millionerstatning av skoledistriktet i California, etter at partene inngikk forlik, skriver LA Times.

Hevder skolen visste om forholdet

21-åringens advokat sier han er fornøyd med erstatningssummen, på svimlende 6 millioner dollar, nærmere 50 millioner norske kroner.

– Størrelsen på dette oppgjøret representerer alvoret av skaden som er påført dette unge offeret og hans familie. Det fremhever også den ekstreme forsømmelsen av skolen, som vendte det blinde øyet til kriminell oppførsel fra en lærer, og mislyktes i å beskytte en elev, sier Vince Finaldi.

I søksmålet hevdes det nemlig at skolen visste om den unge guttens forhold til læreren, men ikke gjorde noe for å stoppe det.

Skolen nekter for at dette er tilfellet, og understreker at forliket ikke er et tegn på at de anerkjenner elevens anklager.

– Vi gjorde ingenting galt i håndteringen av Laura Whitehurst-saken, sier talsmann Tom DeLapp til lokalavisa Redlands Daily Facts.

– Fysisk kvalm av å tenke på manipuleringen

Den tidligere eleven har forklart at forholdet til læreren startet i 2012 og varte nesten et år. Whitehurst skal da ha begynt å kjøre den da 16 år gamle gutten hjem fra skolen og tilbringe mye tid med ham.

Etter en tur til Disneyland anledet lærerinnen til seksuell omgang med gutten, noe som fortsatte en rekke ganger senere i hennes leilighet. Det var guttens foreldre som meldte fra til skolen om forholdet, like etter at barnet ble født.

I retten i 2013 forklarte gutten at han «følte seg fysisk kvalm av å tenke på den manipuleringen han ble utsatt for».

Mener fengselsstraffen var for lav

Whitehurst ble siktet for å ha begått 41 lovbrudd da hun ble anholdt for tre år siden. Dette kunne potensielt ha gitt henne 29 år i fengsel, men hun ble kun dømt til ett.

Flere reagerte derfor da hun slapp ut av fengsel etter kun seks måneder.

– Vi er utrolig skuffet. For det første på grunn av lengden på dommen, og for det andre det faktum at hun fikk innvilget tidlig løslatelse for en allerede så latterlig lav soning. Det sender ikke et godt budskap, sa advokat Finaldi den gang, til Redlands Daily Facts.