Oslo  20160329.
Martin Ødegaard før privatlandskampen i fotball mellom Norge og Finland på Ullevaal stadion tirsdag kveld.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Oslo 20160329. Martin Ødegaard før privatlandskampen i fotball mellom Norge og Finland på Ullevaal stadion tirsdag kveld. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

Sportsdirektør: – Ødegaard ikke til Rennes

FIFAs regelverk for utlån av unge spillere skal være grunnen til at Rennes trolig ikke henter Ødegaard i sommer. La Liga-ekspert tror nå han blir værende i Spania.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge den anerkjente franske journalisten Mohamed Bouhafsi sier sportsdirektør i Rennes, Mikael Silvestre, at Martin Ødegaard (17) ikke kommer til å signere for klubben han har vært linket til de siste ukene.

– Ødegaard kommer ikke til Rennes på grunn av FIFAs regelverk knyttet til unge spillere, skal Silvestre ha sagt i et intervju med den riksdekkende franske radiokanalen RMC Sport.

Ifølge Silvestre vil ikke Real Madrid risikere noe, da klubben etterforskes av FIFA på grunn av sin overgangspolitikk vedrørende spillere under 18 år.

Rennes og Real Madrid skal ha vært i samtaler om et utlån for 17-åringen, men nå kan det se ut som Ødegaard må vente på en avklaring om fremtiden.

– Ødegaard blir værende i Real Madrid. Han kan bli lånt ut til en spansk klubb, men han kommer i hvert fall ikke til Rennes.

Tror han blir i Spania
La Liga-ekspert Petter Veland tror det nå er to alternativer for 17-åringen.

– Enten kan han bli i Real, eller kan han bli leid ut til en annen spansk klubb.

– Jeg tror de vil se på klubbene i nærområdet, for eksempel Madrid-klubben Leganés, som er nyopprykket. De bekreftet senest i dag at de er på spillerjakt, og vil hente en fire, fem mann før vinduet stenger. De har allerede vært i forhandlinger med Real Madrid om Mariano Diaz, men han har valgt å bli værende for å jakte de få minuttene han kan få.

Han vil heller ikke utelukke at det kan bli utlån til nivå to. Der kan klubber som Getafe, Rayo Vallecano og Alorcón være aktuelle.

– Eksempelvis spilte Marco Asensio i nivå to i Mallorca for to sesonger siden. Han ble leid ut til Espanyol året etter, og har nå spilt og scoret i sine to kamper for Real Madrid.

– Hatt en følelse
Han sier at det kom som en liten overraskelse at det ikke blir noe av overgangen.

– Det virker som om de har hatt kontroll over situasjonen, men samtidig har man hatt følelse av at det har vært et eller annet som utsetter ting, noe som kan være problematisk, i og med at det er vel en uke siden klubbene var enige.

Han mener Real Madrid, som allerede har en registreringsdom fra FIFA som venter på å tre i kraft, ikke kommer til å risikere noe som helst. Han vil ikke si spanjolene har gjort en dårlig jobb.

– De har trolig hatt tett dialog med FIFA, og har hatt et håp om at det skulle la seg gjøre.

Reglene til FIFA som omhandler «Protection of minors» er klare:

* Internasjonale overganger er kun tillatt om spilleren er over 18 år.

Tre unntak kan være om:

a) Spillernes foreldre flytter til landet hvor den nye klubben holder til for ikke fotball-relaterte saker.

b) Overgangen finner sted innenfor EU eller EØS, og spilleren er mellom 16 og 18 år gammel. I så fall må klubbene også fylle flere andre krav.

c) Spiller melder overgang mellom to land der både ny og gammel klubb ligger nærmere enn 50 km fra felles landegrense.

Det er det midterste punktet som gjelder for nordmannen, og dermed må også klubben blant annet sørge for skolegang og passet på at det står bra til med spilleren.