Kristoffer Halvorsen, til høyre i bildet, gjør det bra på sykkelsetet om dagen. Mandag spurtet han til seier på tredje etappe av Tour de l’Avenir. Her fra utdelingen av medaljer etter årets NM i Bodø. Foto: Einar Landa / NTB scanpix.
Kristoffer Halvorsen, til høyre i bildet, gjør det bra på sykkelsetet om dagen. Mandag spurtet han til seier på tredje etappe av Tour de l’Avenir. Her fra utdelingen av medaljer etter årets NM i Bodø. Foto: Einar Landa / NTB scanpix. Foto: Landa, Einar

De norske ungguttene herjer i Tour de l’Avenir: – Har aldri opplevd maken

En drøy måned før VM herjer de norske U23-guttene i ungdommens Tour de France. TV 2s sykkelekspert mener det aldri har sett lysere ut for norsk sykkelsport.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det norske sykkeltalentet Kristoffer Halvorsen sto for nok en norsk etappeseieren i Tour de l’Avenir mandag.

De norske ungguttene imponerer på sykkelsetet om dagen. Halvorsens etappeseier var den andre på like mange dager i Frankrike.

Se 4. etappe av Vuelta a España kl. 15.00 på TV 2 Sportskanalen og Sumo.

– Aldri sett på maken
Amund Grøndahl Jansen (22) stjal showet på de to foregående etappene. Han står med én andreplass, etappeseier og gul trøye så langt.

Men på mandagens etappe var det altså Halvorsens tur til å vise seg fram.

Team Joker-rytteren, som sjøl åpnet spurten, var sterkest under rittets første massespurt. 20-åringen tok førsteplassen foran Vincenzo Albanese fra Italia og Jonathan Dibben fra Storbritannia.

TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad er mektig imponert over nordmennenes innsats i rittet som blir kalt ungdommens Tour de France.

– Jeg har aldri opplevd maken. De gjør det utrolig bra, noe som tyder på at vi har en solid generasjon på gang bak de etablerte. Det har aldri sett lysere ut for norsk sykkelsport enn det det gjør nå, sier Kaggestad.

– Resultatene som leveres akkurat nå er noe vi virkelig kan glede oss over. Det kommer av satsingen ute i klubbene. Vi har noen sterke prestasjonsmiljøer rundt i Norge nå. Og mange av de norske talentene burde være aktuelle for de store profflagene, forteller han.

VM-favoritter
Kaggestad minner om at mange av rytterne som har vunnet de største rittene i sykkelsporten, alle viste seg fram i Tour de l’Avenir først.

– Vi har nå elleve sykkelproffer på øverste nivå. Norge blir trolig en større favoritt enn store nasjoner som Italia og Frankrike under VM i Qatar, sier han, og påpeker at det aldri ville vært noe problem å fylle opp et profflag i Norge.

– Både Kurt Asle Arvesen, Thor Hushovd og Sven Erik Bystrøm har vunnet VM tidligere. Forskjellen nå er at vi har en mye større bredde. Gjør man det bra på U23-landslaget, er det ikke tilfeldig om en gjør det bra også seinere i karrièren, sier Kaggestad.

De to første etappene i Tour de l’Avenir endte begge med seier til bruddet. På de to etappene ble Halvorsen nummer én og to i hovedfeltet, men fikk endelig full klaff på den tredje etappen mandag.

Amund Grøndahl Jansen kom på 47. plass på samme etappe, noe som altså var godt nok til å holde på ledertrøyen.

Ole Forfang, Anders Skaarseth og Tobias Foss sykler også Tour de l’Avenir.