Martin (17) vraket fra landslagstroppen - Martin (19) er med

Her er Norges tropp til kampene mot Hviterussland og Tyskland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag 4. september starter alvoret for landslaget igjen. Etter fiaskoen mot Ungarn i EM-playoffen, tar Norges beste menn fatt på en ny mesterskapskvalifisering.

VM-kvaliken åpner med en tøff kamp mot regjerende verdensmester Tyskland på Ullevaal.

Som oppladning skal landslaget også spille treningskamp hjemme mot Hviterussland. Den spilles onsdag 31. august.

Mandag offentliggjorde landslagssjef Per-Mathias Høgmo hvilke spillere som vil utgjøre troppen til de to kampene.

I den troppen var ikke Martin Ødegaard (17).

– Martin Ødegaard spiller to kamper for U21-landslaget og får nyttig erfaring der, sier Høgmo.

Rykter vil ha det til at 17-åringen er på vei bort fra Real Madrid, men den usikre klubbsituasjonen skal ikke ha hatt noe å si for uttaket.

– Martin er en spiller som jeg har veldig stor tro på. Det tror jeg alle vet. Det blir spennende å se hvor han ender opp. Men i dette uttaket har vi valgt å la ham spille for U21-landslaget, sier Høgmo.

Samuelsen inne

I troppen var derimot en annen tenåring. Martin Samuelsen har ikke vært i troppen til West Ham i de to første Premier League-kampene, men til tross for manglende førstelagsfotball er han inne i vamren hos landslagssjefen.

– Martin Samuelsen har en veldig spisskompetanse som dribler og kontringsspiller, som kan komme til anvendelse mot Tyskland, forklarer Høgmo, som er full av lovord om tyskerne.

– Tyskland var kanskje det beste laget i EM. De behersker alle faser av spillet. De er gode både i etablert angrep og på kontringer. I tillegg har de kanskje verdens beste stopperpar i Mats Hummels og Jerome Boateng.

– Det er en lei nøtt å knekke, men det er ikke umulig hjemme på Ullevaal. Vi så mot Kroatia i fjor høst at vi kan ta poeng mot gode nasjoner, fortsetter han.

Det er også verdt å merke seg at Rosenborg-spiller Jørgen Skjelvik er inne i landslagstroppen for første gang siden januar 2014.

– Han brukes i flere posisjoner i Rosenborg, men han er tatt ut på landslaget som venstreback, sier Høgmo.

Omar Elabdellaoui er skadet og derfor ikke tilgjengelig til kampene.

Hele troppen er som følger:

Sten Grytenbust (Odense), Rune Jarstein (Hertha Berlin), Ørjan Nyland (Ingolstadt), Haitam Aleesami (Palermo), Jo Inge Berget (Malmö FF), Valon Berisha (Red Bull Salzburg), Veton Berisha (Greuther Fürth), Adama Diomande (Hull), Vegard Forren (Molde), Pål André Helland (Rosenborg), Markus Henriksen (AZ), Even Hovland (Nürnberg), Stefan Johansen (Celtic), Joshua King (Bournemouth), Martin Linnes (Galatasaray), Håvard Nordtveit (West Ham), Martin Samuelsen (West Ham), Ole Kristian Selnæs (St. Etienne), Per Ciljan Skjelbred (Hertha Berlin), Jørgen Skjelvik (Rosenborg), Stefan Strandberg (Krasnodar), Jonas Svensson (Rosenborg), Alexander Søderlund (St. Etienne), Alexander Tettey (Norwich).